Sergej van stroja!

Autor:

Sport

06.11.2022

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milinković-Savić nije u protokolu za gradski derbi.

Sergej van stroja!

Foto: Starsport

Sergej Milinković-Savić

Fudbaleri Rome i Lacija na "Olimpiku" igraju derbi 13. kola Serije A, ali od moguća četiri srpska igrača nijedan nije na terenu od starta Derbija Dela Kapitale.

U ekipi "Vučice" su na klupi za rezerve ostali Mile Svilar i Nemanja Matić, dok je kod nebesko-plavih isti tretman doživeo Dimitrije Kamenović.

Sa druge strane, u protokolu nema verovatno najboljeg fudbalera Lacija - Sergeja Milinković-Savića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković-Savić

Ipak, to što je popularni SMS van stroja za najvažniju utakmicu Lacija u sezoni ne treba da plaši navijače Srbije pred Svetsko prvenstvo, jer se ne radi ni o kakvoj povredi. Naprotiv, Milinković-Savić derbi Rima propušta zbog žutih kartona.

Sergej je ove sezone u svim takmičenjima u dresu Lacija odigrao 18 utakmica, na kojima je postigao pet golova, a upisao je i sedam asistencija.

Podsetimo, Milinković-Savić je karijeru započeo u Vojvodini iz koje je otišao na leto 2014. godine kada je pojačao Genk, a samo 12 meseci kasnije je prešao u Lacio. Od tada, SMS je u svetlo plavom dresu skupio 312 utakmica, 63 gola i 58 asistencija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković-Savić

Za reprezentaciju Srbije je jedan od najboljih vezista Kalča debitovao pre pet godina i od tada je odigrao 35 mečeva, na kojima je šest puta zatresao mrežu, a sedam puta je proigravao saigrače za gol.

U karijeri je osvojio šest pehara. Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina je bio šampion Evrope, a sa U20 selekcijom prvak sveta. U Vojvodini i Laciju je osvojio po jedan nacionalni Kup, dok je sa klubom iz prestonice Italije podigao i dva trofeja Superkupa države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading