KATASTROFA: Crvena zvezda ostaje bez Lige Evrope i pre meča sa Monakom?

Autor:

Sport

03.11.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za Zvezdu stižu iz turskog Trabzona.

KATASTROFA: Crvena zvezda ostaje bez Lige Evrope i pre meča sa Monakom?

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde igraju večeras od 18:45 odlučujući meč u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope, a protivnik je Monako.

Meč na stadionu "Luj Drugi" je od izuzetne važnosti za crveno-bele, pošto Zvezda mora da pobedi u ovom meču, ukoliko želi i da na proleće igra u drugom po kvalitetu fudbalskom takmičenju u Evropi.

Ipak, da bi se to desilo, crveno-beli će morati i da osluškuju rezutlat iz Turske, gde se sastaju Trabzon i Ferencvaroš. Mađari su već obezbedili prvo mesto u grupi, pa u Tursku idu gotovo rekrereativno, dok će Trabzonu ova utakmica biti presudna.

Foto: Starsport

Fudbalere Crvene zvezde čeka jako težak zadatak

Ukoliko Trabzon slavi, Crvena zveda će u Francuskoj morati da pobedi takođe, ali sa makar jednim golom većom razlikom u odnosu na Turke, da bi prošla u drugu fazu Lige Evrope. Da stvar bude gora, crveno-belima nikako ne ide na ruku ni glavni arbitar susreta na stadionu "Šenal Guneš".

Naime, meč u Turskoj će suditi Hans Osmers, nemački arbitar, koji je već jednom delio pravdu ove godine u grupi H Lige Evrope. To je bilo na susretu između Zvezde i Monaka u 1. kolu, kada je Nemac pomogao francuskoj ekipi da stignu do sva tri boda.

Prvo je sudio penal koji je nespretno skrivio Srnić, ali je crveno-bele drastično oštetio nekoliko minuta kasnije, kada nije sudio čist penal nad Benom. Da stvar bude gora, dosudio je još jedan jedanaesterac za goste na toj utakmici, ali je makar ta pogrešna procena ispravljena.

Očigledno je da su iz UEFE bili zadovoljni suđenjem Nemca, pa je dobio priliku da ponovo odlučuje o sudbini Zvezde, ovoga puta indirektno.

Oba meča u grupi H počinju u 18:45. Pobeda Crvenu zvezdu ostavlja u Evropi, makar kroz Ligu konferencija, dok šanse za evropsko proleće ostavlja i nerešen ishod na stadionu "Luj Drugi".

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading