ŽIRU VRATIO MILAN U EVROPSKI VRH: Katastrofa Pavlovićevog Salcburga na "San Siru", Makabi primio ŠEST KOMADA, poraz Juventusa i PREOKRET Čelsija! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.11.2022

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeno je takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona.

ŽIRU VRATIO MILAN U EVROPSKI VRH: Katastrofa Pavlovićevog Salcburga na "San Siru", Makabi primio ŠEST KOMADA, poraz Juventusa i PREOKRET Čelsija! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Olivije Žiru slavi gol Salcburgu

Fudbaleri Milana u velikom stilu su obezbedili plasman u osminu finala pošto su "rasturili" Salcburg na "San Siru" rezultatom 4:0. Najzaslužniji pojedinac za povratak "rosonera" u konaut fazu bio je dvostruki strelac Olivije Žiru, a pogađali su i Krunić, odnosno Mesijas.

Srpski defanzivac Strahinja Pavlović odigrao je solidan meč, koliko je to moguće pri ovom rezultatu, a jedini je ostavio pozitivan utisak u odbrani prvaka Austrije.

Čelsi je uspeo da preokrene rezultat protiv Dinama, pa je potvrdio prvo mesto u grupi. Petković je doneo rano vođstvo Zagrepčanima u Londonu u 7. minutu, a onda su pogađali Sterling i Zakarija. Hrvatski šampion takmičenje je završio sa četiri boda, dok će Salcburg, koji ih je sakupio šest u Ligu Evrope.

 

U sklopu grupe G dalje idu Mančester siti i Borusija, koja je odigrala nerešeno na "Parkenu" (1;1). Vodeći gol za "milionere" dao je Azar u 23. minutu, a poravnao je Haraldson u finišu prvog dela igre.

 

 

Mančester siti je čak i sa kombinovanim timom uspeo da savlada Sevilju sa 3:1, posle preokreta. Mir je doneo prednost Andalužanima, koji su poklekli u drugih 45 minuta, prvenstveno zahvaljujući Alvarezu koji je zatresao mrežu, uz dve asistencije saigračima.

 

Španci su osvojili treće mesto u grupi, dok je danski klub eliminisan iz Evrope.

Juventus, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, ipak će na proleće igrati Ligu Evrope, iako je doživeo novi poraz. "Staru damu" je ovoga puta nadigrao PSŽ rezultatom 2:1, zahvaljujući Mbapeu i Mendešu, a Makabi Haifa je doživela pravu katastrofu u Izraelu.

 

 

Benfika je slavila sa ogromnih 6:1, čime je zaokružila fenomenalnu jesen u elitnom takmičenju.

 

Tok mečeva mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Mančester siti - Sevilja 3:1 (0:1) /Luis 52, Alvarez 73, Marez 83 - Rafa Mir 31/

Kopenhagen - Borusija Dortmund 1:1 (1:1) /Haraldson 41 - Azar 23/

Milan - Salcburg 4:0 (1:0) /Žiru 14, 57, Krunić 46, Mesijas 90+1/

Čelsi - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1) /Sterling 18, Zakarija 30 - Petković 7/

Juventus - PSŽ 1:2 (1:1) /Bonući 39 - Mbape 13, Mendeš /

Makabi Haifa - Benfika 1:6 (1:1) /Đeri p. 26 - Ramos 20, Musa 59, Grimaldo 69, Rafa Silva 73, Arauho 88, Žoao Mario 90+3/

Spuštena je zavesa na grupnu fazu Lige šampiona!

90+1. minut - GOOOOL! Mesijas je stavio tačku, dominacija Milana (4:1)

88. minut - GOOOOL! Katastrofa Makabija za kraj, Arauho precizan, Benfika vodi rezultatom 5:1!

83. minut - "Građani" su rešili pitanje pobednika protiv Sevilje, Argentinac je upisao drugo proigravanje, a pogodak je postigao Marez - 3:1!

73. minut - GOOOOL! Pogotke su postigli Siti i Benfika. Posle asistencije, Alvarez se upisao na semaforu za 2:1, dok je Rafa Silva dao četvrti gol za Nenfiku u Haifi - 1:4!

 

 

69. minut - GOOOOL! Pogotkom Mendeša, PSŽ ponovo vodi u Torinu, desetkovani Juve pred novim neuspehom - 1:2! Ujedno je, u okviru grupe H, Benfika preko Grimalda došla

66. minut - Leao je nerešiva enigma za Salcburg, novi sjajan prodor Portugalca koji nije imao sreće da se upiše u listu strelaca, pošto je pogodio okvir gola.

59. minut - GOOOOL! Benfika opet vodi u Haifi, Bah je pronašao Musu koji je dao  drugi gol za lisabonske "Orlove" (1:2!

57. minut - GOOOOL! Žiru je ponovo zatresao mrežu Salcburga, prethodio mu je sjajan prodor Leaa, ali i greška dvojice defanzivaca prvaka Austrije - 3:0!

 

 

52. minut - GOOOOL! Siti je izjednačio protiv Sevilje na 1:1, Alvarez je pronašao Luisa, koji je pogodio gol Španaca!

46. minut - GOOOOL! Rade Krunić je postigao gol glavom odmah na startu drugog dela igre duplirao je prednost domaćih - Salcburg pred ispadanjem...

Kraj prvih 45 minuta, goleada u poslednjoj rundi grupne faze LŠ!

41. minut - Haraldson je postigao gol za domaćina na "Parkenu, sada je i u danskoj prestonici rezultat izjednačen (1:1).

39. minut - GOOOOL! Bonući je doneo izjednačenje "Staroj dami", na asistenciju Kvardada, 1:1 je u Torinu.

31. minut - GOOOL! Rafa Mir je šokirao "Etihad", Sevilja vodi protiv Mančester sitija (0:1), Andalužani koriste činjenicu da je Pep Gvardiola na teren izveo kombinovani sastav...

26. minut - GOOOOL! Šeri je realizovao penal kojim je prvak izraela poravnao rezultat protiv Benfike na 1:1.

23. minut - GOOOOL! Torgan Azar je dao vodeći pogodak za Borusiju na "Parkenu", Kopenhagen je sada miljama daleko od trećeg mesta u grupi koje donosi igranje nokaut faze Lige Evrope na proleće (0:1).

 

 

20. minut - GOOOOL! Ramos je "ućutkao" Haifu, Benfika ima minimalnu prednost protiv Makabija (0:1). 

18. minut - GOOOOL! Izjednačenje u Londonu. Obamejang je proigrao Sterlinga koji je pogodio gol Zagrepćana - 1:1.

14. minut - GOOOL! Milan je došao do zaslužene prednosti posle konera. Tonali je centrirao, Žiru je ostavljen neometan na nekih 7-8 metara od gola, Francuz to ne prašta - 1:0!

13. minut - GOOOL! Mbape je zatresao mrežu Juventusa, na dodavanje Mesija, PSŽ je poveo u Torinu (0:1!

7. minut - GOOOL! Prvi gol na mečevima koji su počeli od 21 čas postigao je Dinamo Zagreb! Bruno Petković je doneo prednost hrvatskom šampionu na "San Siru" - 0:1! 

 

 

3. minut - Fenomenalan šut Tea Ernandeza koji je pogodio stativu, Salcburg je imao sreće na "San Siru" - ništa od promene rezultata.

1. minut - Počelo je prvo poluvreme na šest terena širom Evrope.

Počinju mečevi!

Rezultatski posmatrano, najveća uzbuđenja očekuju se na "San Siru" gde Milan i Salcburg u direktnom okršaju odlučuju o prolazu u osminu finala. U redovima austrijskog šampiona od prvog minuta će se na terenu naći defanzivac reprezentacije Srbije Strahinja Pavlović, a "roso-nerima" je dovoljan i bod za prolaz. Sa druge strane, Čelsi će na "Stamford Bridžu" ugostiti zagrebački Dinamo, koji bi sa tri boda, uz poraz Salcburga, obezbedio nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

U Torinu se sastaju Juventus i PSŽ, a "Stara dama" će pokušati da popravi katastrofalan utisak koji je ostavila tokom prvih pet rundi. Dušana Vlahovića nema u sastavu, Filip Kostić će početi utakmicu, dok će napad Parižana predvoditi Mesi i Mbape. Benfika ide na noge izraelskom Makabiju iz Haife, koji ima motiv da ostane ispred Juventusa kako bi na proleće igrao drugo po rangu evropsko takmičenje.

 

 

Što se tiče grupe G, jasno je da su prošli dalje Mančester siti i Borusija iz Dortmunda, dok se Kopenhagen i Sevilja bore za treće mesto. Danski prvak ima nešto lakši posao, pošto na "Parkenu" dočekuje nemačkog giganta, dok Sevilja ima dva boda više, ali i vraški težak posao na "Etihadu"...

 

 

Od 18 časova i 45 minuta odigrani su dueli u sklopu grupe H, a ubedljive pobede su ostvarili Lajpcig i madridski Real.

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading