Real DEMOLIRAO Seltik: Kraljevi pokazali ko je gazda, Lajpcig SRUŠIO SNOVE Ukrajincima!

Autor:

Sport

02.11.2022

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Evrope odigrao je fenomenalan meč za kraj grupne faze Lige šampiona.

Real DEMOLIRAO Seltik: Kraljevi pokazali ko je gazda, Lajpcig SRUŠIO SNOVE Ukrajincima!

Foto: Tanjug/AP

Marko Asensio na meču Real - Seltik

Takmičenje u grupi F Lige šampiona je završeno.

U poslednjim mečevima ove grupe Real i Lajpcig održali su časove fudbala Seltiku i Šahtjoru, te su "sa pola gasa" overili plasman u osminu finala.

Real je u Madridu bio bolji od Seltika sa 5:1.

Od samog starta meča bilo je jasno da će samo jedan tim postojati na terenu i Madriđani su poveli posle penala koji je u gol u šestom minutu pretvorio Luka Modrić. Već 15 minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0, a strelac je, iz novog penala, bio Rodrigo. Imao je Seltik priliku da se vrati u meč pošto je Stefani Frapar dosudila i treći jedanaesterac u prvih 45 minuta. Ipak, Kurtoa je na maestralan način zaustavio Juranovića. 

 

 

U drugom poluvremenu rapsodija kraljevskog kluba. Redom su pogađali Asensio na asistenciju Karvahala u 51. minutu, Vinisijus Žunior posle pasa Valverdea deset minuta kasnije i Valverde kom je asistirao Lukas u 71. minutu. Jedini gol za Seltik postigao je Žota u 84. minutu. Na kraju, 5:1 za Real, koji je sa 13 osvojenih bodova overio prvo mesto u grupi.

 

 

Šahtjor se nadao da bi novom pobedom protiv Lajpciga mogao do nokaut faze. Ipak, Nemci su ih na bolan način spustili na zemlju! Slavio je Lajpcig sa 4:0, a golove su postigli Nkunku u 10, Andre Silva u 50, Šobošlaj u 62. i Olmo u 68. minutu, samo nekoliko sekundi pošto je ušao u igru.

 

 

Lajpcig je ovim trijumfom stigao do 12. boda i drugog mesta u grupi F, te će i na proleće igrati u Ligi šampiona, dok će Šahtjor u Ligu Evrope.

Evo i konačnog plasmana u ovoj grupi:

Real 13, Lajpcig 12, Šahtjor 6, Seltik 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading