UVEČE PRAVILI HAOS, A TOKOM DANA SE SKRIVALI PO PRESTONICI: Turci se u Beograd zavukli u mišje rupe

Autor: Žarko Sokić

Sport

27.10.2022

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice Trabozona nisu se mogle videti po gradu sa navijačkim obeležjima, svesni da nisu dobrodošli i u strahu od odmazde zbog ubistva Jagode 2014..

UVEČE PRAVILI HAOS, A TOKOM DANA SE SKRIVALI PO PRESTONICI: Turci se u Beograd zavukli u mišje rupe

Foto: Tanjug/AP

Navijači Trabzona

Oooo Turciiiiii! Ne, ovo nije replika iz kultnog filma "Lepa sela lepo gore", već vapaj našeg reportera, koji je ceo dan lutao ulicama Beograda u nameri da pronađe i porazgovara sa navijačima Trabzona. Oni su navodno u velikom broju došli u srpsku prestonicu, na sinoć odigran meč petog kola Lige Evrope protiv Crvene zvezde, u sredu uveče su pravili haos po gradu, što su dokumentovali i snimkom na društvenim mrežama, ali su se juče zavukli u mišje rupe.

CENTAR PUST

Uži centar grada, i mesta na kojima su tokom noći primećeni navijači Trabzona, bila su puni ljudi, ali Turaka nije bilo ni od korova. Poznato je da gostujući navijači tradicionalno okupiraju Trg Republike, Knez Mihailovu ulicu, Obilićev venac, pa i Kalemegdan, ali to sa simpatizerima Trabzona nije bio slučaj, u šta se uverila i naša novinarska ekipa. Veoma je moguće da ultrasi tima iz Turske nisu zaboravili tragediju iz Istanbula od 21. novembra 2014. kada su huligani Galatasaraja svirepo ubili Marka Ivkovića Jagodu pred utakmicu protiv crveno-belih u Evroligi. Da li ih je neko zaplašio, ili su sami shvatili da im nije pametno da izazivaju zbog ubistva Jagode, tek od jutra do početka utakmice njih po gradu jednostavno nije bilo.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Slovački navijači u Beogradu

Podsetimo, Marko Ivković preminuo je od zadobijenih povreda jer je izboden nožem sa leđa i to samo zato što se sa ostalim navijačima Zvezde šetao Istanbulom pred utakmicu. Za njegovo hladnokrvno ubistvo na 25 godina robije osuđen je Kadri Aktaš, dok su ostali uhapšeni huligani oslobođeni krivice. Od tada, pa do danas, Jagoda živi, ali uz pesme i transparente na severnoj tribini Marakane.

SLOVACI VOLE SRBIJU

I dok Turaka nije bilo ni na mapi, naleteli smo na zanimljivu grupu navijača obučenih u plavo. Oduševili smo se kada nam se jedan od njih obratio na srpskom.

- Ne mora engleski, može i srpski - počeo je jedan od mladića, pa nastavio:

- Ja sam Slovak iz Srbije, a ovo su moji drugovi. Došli smo da bodrimo Zvezdu protiv Trabzona. Deset kombija je došlo iz Slovačke da gleda Zvezdu i da navija. Očekujemo pobedu kao i uvek!

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Slovački navijač u Beogradu

Zanimljivo je bilo otkriti i odakle ljubav prema Crvenoj zvezdi.

- Ja Zvezdu volim od detinjstva, od malih nogu i roditelja, a ovi ljudi pre svega vole Srbiju. Jedan od njih je bio na ratištu, bio je na misiji Ujedinjenih nacija. Došao je jer voli Srbiju, kao i svi oni, tu mu je i sin - otkrio je na čistom srpskom navijač Zvezde iz Slovačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading