NEZABELEŽENO U XXI VEKU: Potpuni krah fudbalske velesile - od ovoga će se teško oporaviti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.10.2022

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupna faza ovogodišnjeg elitnog evropskog fudbalskog takmičenja ulazi u završnu fazu.

NEZABELEŽENO U XXI VEKU: Potpuni krah fudbalske velesile - od ovoga će se teško oporaviti!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Nakon mečeva 5. kola UEFA Lige šampiona Pirineji su ostali u čudu. Dogodilo im se ono u šta niko nije mogao da poveruje, a fudbalski svet prisustvuje pisanju istorije kada je XXI vek u pitanju.

Naime, španski fudbal će na proleće 2023. godine u prvom eliminacionom kolu imati samo jednog predstavnika, a to će biti zvanični vladar "Starog kontinenta", ekipa madridskog Reala.

Kao i godinama unazad, španski fudbal je u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona imao četiri predstavnika. U aktuelnoj sezoni, uz već pomenuti Real iz Madrida, to su bili i Barselona, madridski Atletiko i Sevilja.

Foto: Tanjug/AP

Real MAdrid je i u sezoni 2022/23 jedina svetla tačka španskog fudbala

 

Navedena tri kluba su ostvarila razočaravajuće rezultate u dosadašnjem takmičenju, pa su već kolo pre kraja grupne faze izgubili sve šanse da se nađu u narednoj fazi.

Svakako najveće razočarenje priredili su Katalonci. U poslednjm odigranom susretu Barselona je na svom terenu poražena od minhenskog Bajerna rezultatom 3:0 čime su i definitivno ispali iz trke za nastavak takmičenja, ali im za utehu ostaje to što će na proleće pokušati da "spasu obraz" u okviru Lige Evrope.

Navijači ovog kluba odmah nakon jučerašnjeg debakla istakli su šta misle o ostvarenju svojih ljubimaca postrojavanjem igrača pred tribinom na kojoj se nalaze najvatreniji fanovi.

Standings provided by Sofascore

Slično ostvarenje zabeležili su i fudbaleri Sevilje. Ekipa iz Andaluzije u okviru "grupe G" ostvarila je svega jednu pobedu i pet odigranih susreta, pa će meč poslednjeg kola grupne faze protiv Mančester sitija na Ostrvu, za njih, imati revijalni karakter.

Standings provided by Sofascore

Najveće razočarenje svakako predstavlja ekipa madridskog Atletika. "Jorgandžije" ne samo da nisu upele da obezbede plasman u narednu fazu Lige šampiona već pred poslednji meč grupne faze takmičenja, njima preti i eliminacija iz evropskih takmičenja za sezonu 2022/23. Kako bi to pokušali da izbegnu, madridski crveno-beli će morati prvog dana meseca novembra da savladaju ekipu Porta na stadionu "Dragao".

Standings provided by Sofascore

Ovakvo ostvarenje do sada je nezabeleženo kada je španski klupski fudbal u pitanju. Redovno je španija u prvoj nokaut fazi elitnog takmičenja imala barem dva, a neretko i su i sva četiri kluba bez većih teškoga uzimala učešće u prolećnim borbama Lige šampiona.

Dovoljno je napomenuti da je Španija prethodne sezone imala čak dva predstavnika u polufinalu, ali to je već sada neko davno prošlo vreme.

Ostaje nam da vidimo kako će se sve navedeno odraziti na španski klupski fudbal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading