SLEDI ESKALACIJA SUKOBA: Predsednik sudijske komisije FSS uputio oštar odgovor čelnicima Partizana!

Autor:

Sport

25.10.2022

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura podigla se u srpskom fudbalu nakon susreta između Partizana i Javora.

SLEDI ESKALACIJA SUKOBA: Predsednik sudijske komisije FSS uputio oštar odgovor čelnicima Partizana!

Foto: Starsport

U Humskoj su nezadovoljni suđenjem, odnosno radom VAR sudija tokom pomenutog meča. Kako su naveli u saopštenju nekoliko je spornih detalja koje je po njima VAR morao da registruje i na njih reaguje.

Ističući greške kod dosuđenog jedanaesterca za ivanjičku ekipu, potencijalne ofsajd pozicije kod trećeg pogotka Javora, kao i nedosuđenog kaznenog udarce za Partizan u finišu meča, rukovodstvo crno-belih je najvećeg krivca za sve navedeno videlo u sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i njenom predsedniku Dejanu Filipoviću kojeg su između ostalog optužili za pripadnost Večitom rivalu objavivši njegovu fotografiju u dresu Crvene zvezde.

Istovremeno, rukovodstvo Fudbalskog kluba Partizan zatražilo je uvid u transkripte razgovora VAR sudija, a na sve navedeno javnosti se obratio i prozvani Dejan Filipović:

 

 

- Moja fotografija u Zvezdinom dresu poznata je javnosti, evo, deset godina. Verovatno će je izvlačiti svaki put kad se nekom učini da je to zanimljivo. Što se tiče Partizanovog zahteva da ima uvid u komunikaciju glavnog sudije sa nadležnima u VAR sobi, Savez to ne može da dozvoli. To je najstrože zabranjeno, diskrecija u komunikaciji među sudijama je zagarantovana. To može lako da se proveri sa dva klika na internetu, pravila u vezi VAR-om i ko može da ima uvid. Postoje izuzeci, ali oni se ne odnose na donošenje odluka na terenu. Naravno, Partizan ima pravo da se zvanično obrati Savezu, a Savez će mu na to i odgovoriti - istakao je prvi čovek sudijske komisije FSS.

Da podsetimo, susret 16. kola Super lige Srbije u fudbalu između Partizana i Javora okončan je podelom bodova 3:3, a domaćin je u finišu susreta prokockao prednost od dva gola prednosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading