NA POMOLU EKSPLOZIJA U TORINU: Juventus NOVOG KJELINIJA pronašao u reprezentaciji Srbije - već u januaru STIŽE kod Vlahovića i Kostića?

Autor:

Sport

22.10.2022

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As našeg nacionalnog tima oduševio italijanskog giganta.

NA POMOLU EKSPLOZIJA U TORINU: Juventus NOVOG KJELINIJA pronašao u reprezentaciji Srbije - već u januaru STIŽE kod Vlahovića i Kostića?

Foto: Starsport/Ilustracija

Federiko Kerubini, sportski direktor Juventusa, dobio je zadatak da reprezentativca Srbije Strahinju Pavlovića dovede u Torino, a italijanska "Gazeta" otkrila je čime je popularni Kalaba zadivio čelnike "Stare dame".

 

 

Naime, Pavlović je upoređen sa legendarnim Đorđom Kjelinijem, a glavna odlika je da se odlično služi levom ngom za jednog centralnog defanzivca. Takvi odbrambeni igrači su retkost, zbog čega im je cena visoka, a Srbin ume dobro da započinje napade i iznosi loptu, čime se stvara višak već prilikom začetka akcija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novi Kjelini - Pavlović pred vratima Torina

Takođe, as "Orlova" ima tek 21 godinu i poseduje ogroman potencijal, a samo njegov deo nagovestio je u dresu Salcburga, na meču Kupa Austrije protiv Admire, kada je postigao gol i iznudio penal. Uz to, standardan je šraf srpskog nacionalnog tima koji beleži uspehe pod dirigentskom palicom selektora Dragana Stojkovića Piksija, a ljubitelji fudbala širom sveta kroz manje od mesec dana imaće priliku da ga vide na najvećoj sceni. Mundijal u Kataru počinje 20. novembra, a nekadašnji centralni bek Partizana komandovaće odbranom "Orlova" koji će dati sve od sebe da se u konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna domognu osmine finala.

Juve je tražio Pavlovića još dok je igrao u Humskoj, ali ponuda od pet miliona evra tada nije zadovoljila čelnike crno-belih. Kalaba je završio u "kneževini" za deset miliona evropskih novčanica, a letos se preselio u Austriju za tri miliona manje. Ipak, iako Salcburg nije voljan da ga proda, spekuliše se da bi ponuda Juventusa od 20 miliona evra bila dovoljna da Austrijanci promene mišljenje.

Ukoliko se transfer realizuje, Pavlović bi se u Torinu pridružio srpskom tandemu Filip Kostić/Dušan Vlahović, a da li će se već u januaru preseliti u "grad Fijata", videćemo po otvaranju zimskog prelaznog roka...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading