BRŽI OD ZVUKA! Na "Marakani" stasava krilo svetske klase: O njemu je govorio i isktaknuti fudbalski vuk! (VIDEO, ANKETA)

Autor:

Sport

15.10.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na beogradsku "Marakanu" stigao je iz niškog Radničkog na izričit zahtev trenera Dejana Stankovića. Od prvog koraka učinjenog na travi najvećeg srpskog stadiona pokazao je raskošan talenat i od tog momenta kreće nezadrživ put ka zvezdama.

BRŽI OD ZVUKA! Na "Marakani" stasava krilo svetske klase: O njemu je govorio i isktaknuti fudbalski vuk! (VIDEO, ANKETA)

Foto: Tanjug/AP

Stefan Mitrović je pre samo dva meseca proslavio svoj 20. rođendan, a već sada je jedan od neizostavnih igrača u sastavu trenera Miloša Milojevića.

Početkom meseca avgusta debitovao je u crveno-belom dresu u kvalifikacionom susretu Lige šampiona protiv jermenskog Pjunika. Debitantski nastup ovekovečio je i pogotkom čime je od samog starta prigrlio simpatije zvezdaške publike.

Svojim partijama u opremi aktuelnog srpskog fudbalskog šampiona "naterao" je i selektora Dragana Stojkovića da ga pozove pod nacionalnu zastavu, pa je u nedavno odigranom meču UEFA Lige nacija protiv selekcije Švedske (4:1) debitovao u opremi sa obeležjima fudbalske reprezentacije Srbije.

Tokom susreta 4. kola UEFA Lige Evrope između Ferencvaroša i Crvene zvezde još jednom je pokazao sav raskošni talenat. Igrao se deseti minut drugog poluvremena kada se Stefan Mitrović stuštio po levom krilu, pretrčao više od 50 metara, ušao u šesnaesterac budimpeštanske ekipe, a zatim u maniru iskusnog napadača poslao loptu pored golmana Dibuža u mrežu za poravnanje rezultata.

O njegovom dosadašnjem učinku sa mnogo pohvala govorio je i Rade Bogdanović nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, madridskog Atletika, Verdera iz Bremena i brojnih svetskih klubova:

- Mitrović je prava budućnost. Ako bude imao sreće i zdravlje ga bude poslužilo, na ovu brzinu i tehniku, on je budući idol. On je ono dobro u porazu Zvezde u Budimpešti - istakao je Rade Bogdanović.

Takođe treba naglasiti da je po renomiranom portalu "Transfermarkt.com" vrednost krilnog napadača u momentu prelaska iz Niša u srpsku prestonicu iznosila oko 800.000 evra, dok se nepuna tri meseca kasnije njegova vrednost procenjuje 1,5 miliona evropskih novčanica.

Pre gotovo pola veka, kako u crveno-belom, tako i u dresu sa nacionalnim obeležjima, levom stranom terena špartao je legendarni Dragan Džajić fudbaler koji je svojim sposobnostima zavredio zvanje kako Zvezdine zvezde, tako i najboljeg srpskog fudbalera u XX veku. Ostaje otvoreno pitanje, da li je decenijama kasnije srpski fudbal konačno iznedrio pravog naslednika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Yenki

15.10.2022 12:48

Jedni ga uporedise sa Piksijem jer je dosao iz Radnickog vi sa Dzajom a decko nema veze ni sa jednim.ni sa drugim....pre sa Binićem ako vec uporedjujete

Navijac

15.10.2022 14:20

Velicamo svakog a posle !? Novinarske patke