CRNI DANI ZA GROBARE! Baskonija otvorila žive rane: Najbolniji porazi košarkaša Partizana! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.10.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan poraz Partizana u Baskoniji sigurno je kod navijača Partizana probudio brojna sećanja koja žele da zaborave.

CRNI DANI ZA GROBARE! Baskonija otvorila žive rane: Najbolniji porazi košarkaša Partizana! (VIDEO)

Foto: Starpsort

Nolan Smit

Imao je Naneli dva slobodna bacanja da reši pitanje pobednika, drugo je promašio, a onda se Markus Hauard pobrinuo da ovaj meč navijači Partizana pamte jako dugo. Prešao je ceo teren, Panter je odlučio da ne pravi faul, a onda je Amerikanac sa zvukom sirene ostavio sve navijače Partizana u šoku.

Jučerašnji meč je probudio brojna loša sećanja na bolne poraze Partizana, a predstavljamo vam TOP 10 poraza u poslednjim sekundama, koji su poređani gradacijski do najbolnijeg.

10. Mirko Mulalić (Partizan-Krka 69:70)  24.10.2015.

Jedna od najtežih sezona Partizana u 21. veku. Igrala se utakmica 7. kola ABA lige, a Partizan je vodio jedan razlike. Aleksandar Cvetković je odlučio da pogodi drugo slobodno bacanje, iako je na satu ostalo tri sekunde, a onda se za istoriju pobrinuo Mirko Mulalić. Uzeo je loptu, stigao do centra, odakle je uputio šut, koji je sa zvukom sirene ušao u koš za veliko slavlje ekipe iz Novog Mesta.

9.  Novica Veličković (Partizan-Panatinaikos 90:94) 08.11.2007

Partizan je u grotlu "Pionira" dočekao aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Panatinaikosa. Bili su crno-beli blizu pobede, a Novica Veličković je imao šut za pobedu, da sruši moćni PAO. Ipak, trojka je ostala na obruču, a Panata je potvrdila pobedu sa slobodnih bacanja. Kako je sam Veličković priznao, to mu je jedan od najtežih poraza u karijeri.

8. Jogi Ferel (Cedevita Olimpija-Partizan 81:79)  27.03.2022

Imali su crno-beli velikih +8 (69:77), na nekoliko minuta do kraja, ali su se Blažič i Ferel pobrinuli da dva boda ostanu u Ljubljani. Ferel je pogodio jako težak šut za vođstvo Cedevite, Partizan je promašio, ali im se nova šansa ukazala. Ukrali su igrači Željka Obradovića loptu, Avramović je krenuo na koš, ali mu je Ferel izbio loptu sa leđa. Ostalo je 0.6 sekund, ali je Panteru ispala lopta, pa je ekipa iz Ljubljane stigla do velikog trijumfa.

7. Vladimir Micov (Budućnost-Partizan 72:71) 15.05.2022

Ostajemo u istoj sezoni, a u pitanju je drugi meč polufinala ABA lige protiv Budućnosti. Ovaj meč bi se svakako našao mnogo više na listi, da Partizan nije rutinski slavio u trećem meču i zakazao finale sa Zvezdom. Stigli su crno-beli do vođstva, posle koša Mura, ali Micov pogađa iz ćoška za veliko slavlje domaćina.

6. Tomas Skrab (Burg-Partizan 73:71)  15.12.2020.

Košarkaši Partizana su imali i plus deset u Francuskoj, ali ih je užasna poslednja četvrtina koštala pobede. Partizan je izgubio loptu, Burgu je ostalo tek nekoliko sekundi, pa su pokušali trojkom sa deset metara da stignu do pobede. Koša nije bilo, ali je Skrabo odlično pratio situaciju i pogodio iz "odbojke" za slavlje Francuza.

5. Art Parahovski (Partizan-Ritas 77:78)  30.01.2019

Ključan meč za Partizan u TOP 16 fazi Evrokupa nije prošao slavno. Imali su igrači Andree Trinkijerija vođstvo, nakon što je Džok Lendejl pogodio, ali se onda pojavio Parahovski, koji je i sam nosio crno-beli dres. Posle auta litvanske ekipe je ostao sam na slobodnom bacanju, koje svakako nije njegovo omiljeno mesto, ali je sada uspeo da pogodi za tugu u hali "Pionir".

4. Džon Holand (Partizan-Bursa 95:103)  20.04.2022

Jedan od najšokantnijih poraza Partizana u 21. veku. Svi su već videli izabranike Željka Obradovića u samoj završnici Evrokupa, ali tako nisu mislili Dušan Alimpijević i njegovi igrači. Imali su crno-beli gotovo sigurno pobedu, ali onda je Avramović promašio zakucavanje, Madar napravio faul u napadu, a Holand pogodio herojsku trojku. U produžetku domaćin nije imao šanse.

3. Nolan Smit (Partizan-Cedevita 79:81) 25.04.2014

Crvena zvezda je izgubila dan ranije od Cibone, pa je Partizan bio poslednja prepreka hrvatskom finalu u Beogradu. Crno-beli su imali pobedu u džepu, Cedevita je odlučila da brani napad, a sve kockice su se poklopile da im se to isplati. Lopta posle šuta Tepića je upala u ruke Nolana Smita, koji je stigao do deset metara od koša, a onda ubacio trojku koja je noćima proganjala košarkaše i navijače Partizana.

2. Porazi u derbijima (Partizan-Crvena zvezda 69.72, Partizan-Crvena zvezda 86:87, Partizan-Crvena zvezda 75:76) 15.06.2015, 05.06.2016, 17.06.2019.

Crno-beli su ubeležili nekoliko tragičnih poraza u derbijima, a koincidencija je da su svi stigli pred "grobarima". Nikola Kalinić je popravio slobodno bacanje Luke Mitrovića, za vođstvo Zvezde od 2:0 u finalnoj seriji Superlige Srbije, isti rezultat je bio i posle Gudurićeve trojke preko Vanje Marinkovića, a potez Bilija Berona je ušao u istoriju. Zvezdin Amerikanac je probio Stefana Jankovića, napravio trokorak, a onda položio loptu u koš za veliko slavlje Zvezde i titulu šampiona Srbije.

 

 

1. Džoš Čildres (Partizan-Olimpijakos 80:83) 07.05.2010

Partizan je igrao F4 Evrolige, posle spektakularne sezone i serije protiv Makabija u četvrtfinalu. Bili su crno-beli na korak od pobede i finala protiv moćne Barselone, ali se onda pojavio Džoš Čildres i popravio promašaj Teodosića za produžetak meča. Tu crno-beli nisu uspeli da se vrate iz šoka, pa se Olimpijakos plasirao u veliko finale.

Crno-beli su u poslednjih 15 godina skupili ogroman broj poraza u samim završnicama, tako da je utakmica protiv Baskonije bila pravi "deža vu". Šta Vi mislite, koji je najteži poraz Partizana i da li je neka utakmica neopravdano izostavljena?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading