Salah u istoriji! Fudbaler Liverpula REKORDER Lige šampiona! Iza sebe ostavio igrača koji je PONIZIO Dinamo iz Zagreba! (VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

13.10.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarno veče za fudbalera tima sa "Enfilda".

Salah u istoriji! Fudbaler Liverpula REKORDER Lige šampiona! Iza sebe ostavio igrača koji je PONIZIO Dinamo iz Zagreba! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Liverpul je održao čas fudbala Rendžersu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona i slavio je u Glazgovu sa 7:1.

Utakmicu je obeležio Mohamed Salah koji je uspeo da postigne het-trik i postane rekorder takmičenja. Naime, on je ostvario najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona jer mu je za ovaj poduhvat bilo dovoljno šest minuta i 12 sekundi.

Zaista, nestvaran podatak!

Egipćanin je sa čela liste skinuo Bafetimbija Gomisa koji je za osam minuta uspeo da postigne tri gola Dinamu iz Zagreba 2011. godine. Tada je Lion ponizio Hrvate na Maksimiru sa 7:1.

Treći na ovoj listi je Rahim Sterling, koji je u trijumfu Mančester sitija protiv Atalante (5:1) 2019. godine za 11 minuta uspeo da stigne do het-trik.

Takođe, za 11 minuta po tri gola davali su Kristijano Ronaldo Malmeu 2015. godine (8:0), kao i Robert Levandovski koji je prošle sezone to učinio protiv Salcburga (7:1).

Zanimljivo je i to da je Salah utakmicu protiv Rendžersa počeo sa klupe, te da je u igru ušao tek u 68. minutu umesto Darvina Njunjeza. Golove je postizao u 76, 80 i 81. minutu i na taj način pokazao je da se vraća u prepoznatljivu formu.

Liverpul je ovom pobedom zakoračio ka nokaut fazi Lige šampiona. Napoli je maksimalnim učinkom iz četiri meča već u osmini finala, Liverpul je drugi sa devet bodova, trećeplasirani Ajaks ima tri i samo ga čudo može odvesti u fazu eliminacija, dok je Rendžers poslednjeplasiran bez boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading