TRAGEDIJA! Ubila se dva navijača Liverpula - razlog ledi krv u žilama!

Autor:

Sport

29.09.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stigle su sa Ostrva.

TRAGEDIJA! Ubila se dva navijača Liverpula - razlog ledi krv u žilama!

Foto: Tanjug/AP

Liverpul je zavijen u crno - dva navijača ovog kluba izvršila su samoubistvo, a razlog je više nego jeziv.

Oni su 1989. bili svedoci ogromne tragedije na "Hilzborou", a kada su ih dešavanja na prethodnom finalu Lige šampiona, koje su u Parizu igrali Liverpul i Real, vratila u prošlost i otvorila stare rane, oni su doživeli velike traume koje su dovele do samoubistva.

To je potvrdio Piter Skarf, predsednik udruženja "HSSA (Hillsborough Survivors Support Alliance)" - Alijansa za podršku žrtvama Hilzborua.

Ne mogu da ponudim previše detalja o dva samoubistva, pošto su istrage u toku, osim što se jedno dogodilo oko nedelju dana nakon finala na "Sen Deniju", a drugo prošle nedelje. Žrtve su imale između 52 i 63 godine i nema sumnje da su počinile ovaj čin jer im je poslednje finale Lige šampiona vratilo traumu iz 1989. za koju su mislili da su već prevazišli - rekao je Piter Skarf.

U pomenutoj tragediji 1989. godine, zbog prekomernog broja publike na tribinama poginulo je 97 navijača Liverpula, a veliki broj njih je pretrpeo traume, poput pomenutih koji su sebi oduzeli živote.

 

 

Loša organizacija finala Lige šampiona prethodne sezone dovela je do kašnjena utakmice čak 45 minuta, a pukom srećom izbegnuta je tragedija jer se veliki broj navijača engleskog kluba gurao ispred kapija stadiona, a mnogi nisu ni ušli na tribine iako su imali karte. Na kraju je i policija reagovala suzavcem, a sve ovo bilo je previše traumatično za dva navijača koja su izvršila samoubistvo.

Samo ove godine imali smo tri samoubistva. To je previše - rekao je Skarf, pa dodao:

- Jedno se desilo neposredno pre godišnjice (obeležavanja tragedije u Hilzborou) jer nije želeo da se suoči sa još jednom godišnjicom, dok su okidač za druga dva (samoubistva) bile scene sa poslednjeg finala Lige šampiona u Parizu.  Neke navijače koji su bili u Parizu stavili smo na terapiju, mi smo je vodili,  "LFC fondacija" je to finansirala, što je fantastično jer mi ne imamo toliko novca da nastavimo da plaćamo za sve više ljudi. Ne bi trebalo da radimo ovo, ne bi trebalo da se dešavaju ovakve stvar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading