SKANDAL! Kako je Vazura dopustio kriminalcima da vršljaju po Partizanu i zakopavaju ga u crnu zemlju! Tretira klub kao svoju "prćiju"!

Autor:

Sport

26.09.2022

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neviđena bahatost, bezobrazluk i samovlašče drugog čoveka FK Partizan!

SKANDAL! Kako je Vazura dopustio kriminalcima da vršljaju po Partizanu i zakopavaju ga u crnu zemlju! Tretira klub kao svoju "prćiju"!

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Skandalozna odluka uprave FK Partizan da istupi iz JSD Partizan produbila je krizu u Humskoj 1 i dodatno otežala poziciju ekipe za koju je titula prvaka države godinama samo san. Jedan od „najzaslužnijih” za dubiozu u kojoj se nalazi crno-beli gigant, kao i za ogroman minus u klupskoj kasi je Miloš Vazura, drugi čovek kluba, koji odbija da prihvati odgovornost za katastrofalno stanje fudbalske sekcije, vidljivo po ruiniranom stadionu, minusu u kasi i konstantnim kaskanjem za večitim rivalom, piše "Objektiv".

Tretirajući fudbalski klub kao svoje, privatno vlasništvo, Vazura, inače redovni gost elitnih beogradskih restorana, gde mu društvo prave ljudi iz kriminalnog miljea, godinama učestvuje u sistematskom uništavanju Partizana. Klub nezadrživo gubi ugled, legende su proterane i ograđuju se od njega, fudbalska škola više ne funkcioniše kao nekad, dok se igrači puštaju besplatno ukoliko zauzvrat oproste dugovanja, koja su iz dana u dan sve veća. S druge strane, moć i uticaj Miloša Vazure neprekidnu rastu, kao i saldo na njegovim računima.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Ovaj funkcioner, široj javnosti najpoznatiji po incidentu u kom je pobegao dok je ekipa Aleksandra Stankovića tukla njegovo obezbeđenje, inače je zet Zorana Nedovića, poznatijeg kao Šok, jednog od najistaknutijih predstavnika beogradskog podzemlja iz devedesetih godina. Upravo je veza sa Šokom omogućila Vazuri da napravi konekciju sa zloglasnim Veljkom Belivukom, kome je kasnije pomogao da preuzme južnu tribinu Partizana i koristi prostorije kluba.

Vazura je i jedan od najodgovornijih za to što se klub početkom 2021. godine našao na udaru javnosti, ali i pod sumnjom policije da je na indirektan način potpomagao funkcionisanje klana Belivuk. Scene kojima smo tih dana svedočili najbolji su pokazatelj u kom pravcu je krenuo klub koji je, pre nego što je Vazura preuzeo njegovo kormilo, nizao uspehe na domaćem i međunarodnom planu.

Vazurin tast Zoran Nedović Šok više od 10 godina se bavi privatnim biznisom i u njegovom vlasništvu je nekoliko restorana i lokala. Policija je ranije Nedovića dovodila u vezu sa trostrukim ubistvom u „Interkontinentalu”, ali izuzev sumnji, on za ovo krivično delo nikada nije optužen. Ipak, nedugo posle likvidacije Željka Ražnatovića Arkana ubijen je i Zoran Uskoković Skole, Nedovićev kum, ali i čovek koji je označen kao jedan od organizatora ubistva u hotelu.

U „Beloj knjizi” MUP Srbije o organizovanom kriminalu kao Nedovićeva desna ruka pominje se Branko Jevtović zvani Jorga, sa kojim je navodno imao poslove u Beogradu, centralnoj Srbiji i Crnoj Gori, dok su u inostranstvu prodavali drogu. Jorga, koji je, kao i Nedović, nakon ubistva Arkana bio u inostranstvu, nedavno se pojavio kao svedok na suđenju optuženima za taj zločin. Njegovo svedočenje, prema navodima upućenih u istragu i sudski proces, išlo je na ruku optuženima.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Prema navodima izvora upoznatih sa situacijom u FK Partizan, Nedović je sa ortacima imao aktivnu agenciju za prodaju fudbalera, preko koje je dolazio do ogromne zarade. Ta agencija je, kako se navodi, i dalje aktivna i učestvuje u transakcijama prilikom trgovine igračima.

Veze Vazure i klana Belivuk dodatno su učvršćene nakon što je čelnik Partizana upoznao Ljubomira Lainovića s Veljom Nevoljom i Maretom Mesarom. Vazurin tast Šok prihvatio je, nakon smrti prijatelja Branislava Lainovića Dugog, da izdržava njegovog sina Ljubomira, koji je kasnije upravo preko Vazure ostvario vezu sa zloglasnim klanom, za čiji račun je učestvovao u ubistvu vođa „škaljarskog klana” u Atini.

Uprkos nesumnjivim vezama sa kriminalom, katastrofalnim rezultatima u vođenju kluba i problemima sa zakonom, Miloš Vazura i dalje obitava u FK Partizan. Klub je pretvoren u njegovu privatnu prćiju, gde su sportski i poslovni uspesi u drugom planu, i gde je glavni cilj namestiti što više poslova pajtosima s druge strane zakona, pa makar cena toga bila svođenje jednog od najuspešnijih kolektiva s početka 21. veka na osrednji nivo, objavio je "Objektiv".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
VULINOVA vojska sa Juga

26.09.2022 19:50

VAZURA je veci krimos od kriminalaca. Svi zreli za zatvor

ARMIJA NAVIJACA

26.09.2022 19:53

VAZURO VUCELA MRS U PI**U MATERINU! UNISTILI STE PARTIZAN. VI STE KRIMOSI. SIKTER U ZATVOR KOD NEVOLJE.