DEŠAN POSLAO PORUKU TRENERU PSŽ-A: Smanji Mbapeu minutažu!

Autor: Tanjug

Sport

26.09.2022

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Didije Dešan izjavio je da nema razloga za paniku iako su "trikolori" bili na korak od ispadanja iz Divizije A Lige nacija, prenose francuski mediji.

DEŠAN POSLAO PORUKU TRENERU PSŽ-A: Smanji Mbapeu minutažu!

Foto: Tanjug/AP

Didije Dešan i Kilijan Mbape

Francuska je u nedelju u gostima poražena od Danske 2:0 u meču šestog kola Prve grupe Divizije A Lige nacija, dok je Hrvatska u Beču nadigrala Austriju 3:1. Francuska je pretposlednja u grupi sa pet bodova, dok je Austrija poslednja sa četiri.

- Ne mislim da je to brodolom, niti da ima razloga za paniku. Imali smo i mi dosta prilika, ali smo previše grešili. Imamo mlad tim, a većina fudbalera nema iskustvo na najvišem nivou - rekao je Dešan.

Aktuelni svetski šampioni nalaze se na meti kritika zbog loše igre u Ligi nacija.

- Nije pitanje formacije na terenu, ali kada imate četiri kornera i danski igrač svaki put ostane sam, možete da igrate s trojicom, petoricom pozadi, ali to ne menja ništa. Međutim, ponavljam, nema razloga za brigu, povratak fudbalera s međunarodnim iskustvom će nam dobro doći. Nema brige, svima je teško - dodao je selektor Francuske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Didije Dešan

On je apelovao na trenera Pari Sen Žermena Kristofa Galtijea da u nastavku sezone da manju minutažu Kilijanu Mbapeu da bi napadač "trikolora" bio spreman za Svetsko prvenstvo.

- Znam da Galtije uvek želi da ima Mbapea na terenu. Ali s vremena na vreme može da ga odmori. To neće da mu napravi probleme - rekao je Dešan.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Francuska će biti u grupi D sa Danskom, Tunisom i Australijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading