Fudbal je igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci! Da li će se ostvariti nestvarna prognoza Lotara Mateusa pred Katar?

Autor:

Sport

26.09.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih libera u istoriji fudbala i bivši trener Partizana Lotar Mateus, dao je svoju prognozu za predstojeći Mundijal u Kataru koji startuje sredinom novembra.

Fudbal je igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci! Da li će se ostvariti nestvarna prognoza Lotara Mateusa pred Katar?

Foto: Starsport

On je u intervjuu za britanski "Teelgraf" istakao da su selekcije Francuske i Engleske najveći favoriti za osvajanje trofeja na šampionatu sveta:

- Engleska je favorit na Mundijalu. Engleska i Francuska mogu da sastave tri prve postave.  To jasno dokazuje da je Engleska blizu osvajanja trofeja posle 1966. Međutim, možda imaju problema sa golmanom, nemaju jednog kvalitetnog kao što ima Nemačka. To može da bude veliki problem - rekao je Mateus.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lotar Mateus

Podsetimo da su Englezi poslednji trofej na Mundijalu osvojili 1966. godine i to kao domaćini. U finalu protiv Nemačke slavili su sa 3:2 uz sumnjiv gol Džefa Hrsta. Punih 56 godina kasnije i dalje vlada mišljenje da lopta nije prešla gol liniju, ali je pogodak na kraju ipak priznat i Englezi su slavili sa 4:2.

Od tog dana pa sve do danas, Englezi nisu videli finale Mundijala, a u tri navrata su stizali do polufinala. Šampionski pehar sa druge strane na Evropskom prvenstvu još uvek nisu dodirnuli i osetili.

Kada je o Francuzima reč, "trikolori" brane trofej iz Rusije od pre četiri godina, a šampioni su bili još i 1998. godine kao domaćini savladavši Brazil u finalu sa 3:0. Ako se vratimo u prošlost, nijedna selekcija osim Italije 1934. i 1938. kao i Brazila 1958. i 1962. godine nije odbranila trofej šampiona sveta, a od 2002. godine pa do Rusije 2018. godine, svi osvajači su ispadali još u takmičenju po grupama, izuzev Brazila 2006. godine (Francuska 2002, Italija 2010, Španija 2014 i Nemačka 2018).

Kada se sve ovo sabere i oduzme, jasno je da je Mateus možda preuranio sa prognozom, međutim, fudbal je "đavolska" igra u kojoj kako bi fudbalski sladokusci rekli "Na kraju uvek pobede Nemci", pa možda i legenda "pancera" pogodi i pobedi u svojoj prognozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading