Džaka i Šaćiri ne smeju da provociraju Srbiju u Kataru! Švajcarci DONELI odluku - to ne smete da radite!

Autor:

Sport

23.09.2022

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Švajcarske u narednih nekoliko dana igra svoja dva poslednja meča u sklopu Lige nacija, ali se uveliko spremaju za Mundijal u Kataru gde će u grupi nastupiti protiv Srbije, Brazila i Kameruna.

Džaka i Šaćiri ne smeju da provociraju Srbiju u Kataru! Švajcarci DONELI odluku - to ne smete da radite!

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka

Iako je prošlo četiri godine od okršaja Srbije i Švajcarske u rusiji, svi i dalje pričaju o sramotnoj proslavi Granita Džake i Đerdana Šaćirija koji su naš tim provocirali pokazivanjem albanskog dvoglavog orla.

Podsetimo, tada se i u Švajacrskoj podigla velika bura, a direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami u razgovoru za tamošnje medije poručuje da će učiniti sve da se to ne ponovi. A prvi korak je zabrana.

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke - rekao je Tami za "Klartext" i dodao:

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Styx

24.10.2022 10:57

Da nas provociraju sa nasim dvoglavim orlom sa stare srbske zastave...de bi li.