CRVENO-BELI PARADOKS: Za Zvezdu i srpski fudbal je mnogo bolje što će se na Marakani igrati LE, a ne LŠ!

Autor:

Sport

25.08.2022

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika retko kada laže.

CRVENO-BELI PARADOKS: Za Zvezdu i srpski fudbal je mnogo bolje što će se na Marakani igrati LE, a ne LŠ!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde treću godinu zaredom nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona. Posle Omonije i Šerifa koji su bili kobni prethodnih sezona, sada je prvaka Srbije eliminisao Makabi iz Haife.

Međutim, iako navijači crveno-belih to shvataju tragično, igranje Lige Evrope može Zvezdi doneti mnoge benefite.

Ako uzmemo u obzir statistiku iz prethodnih pet sezona, tim sa "Marakane" mnogo bolje prolazi igrajući drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. U sva tri slučaja (sezone 2017/18, 2020/21 i 2021/22) je Crvena zvezda prezimela u Evropi, dok u sezonama kada je igrala Ligu šampiona to nije bio slučaj.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde posle poraza od Makabija

Šampion Srbije trenutno zauzima 36. mesto na UEFA rang listi, što su mu doneli sjajni rezultati prethodnih godina, ali je najmanje dobijao baš u sezonama kada je igrao u eliti.

Crvena zvezda je u sezonama kada je igrala Ligu Evrope osvajala 8.000 (2017/18), 10.000 (2020/21) i 15.000 (2021/22) bodova, dok je slabije prolazila igrajući Ligu šampiona sa 7.000 (2018/19) i 6.000 (2019/20) poena za UEFA koeficijent.

Ti rezultati su doneli Zvezdi prvi šešir na žrebu za Ligu Evrope, a koeficijent će dodatno moći da popravi i ove sezone u Ligi Evrope. Takođe, tim rezultatima bi više doprinela i nacionalnom koeficijentu, za razliku od rezultata koji bi se očekivali u Ligi šampiona protiv pravih aždaja.

Sa druge strane, Liga šampiona bi donela veći novac i utakmice protiv najjačih evropskih timova, ali među navijačima kruži mišljenje da je možda Liga Evrope baš pravo takmičenje u kom Zvezda može da ostvari zapažen rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading