SVE JE BILA SAMO ŠALA: Uzalud su se ponadali - najbogatija osoba na planeti razočarala pristalice slavnog kluba!

Autor:

Sport

17.08.2022

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura u svetskoj sportskoj javnosti podigla se nakon jednog tvita.

SVE JE BILA SAMO ŠALA: Uzalud su se ponadali - najbogatija osoba na planeti razočarala pristalice slavnog kluba!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Mančester junajted prolazi kroz turbulentan period na startu nove sezone. U dva uvodna kola engleske Premijer lige "Crveni đavoli" ostvarili su isto toliko poraza, a posebno zabrinjava igra koju prikazuju puleni trenera Erika ten Haga. Slavni klub je prikovan za dno tabele, a pored činjenice da na svom kontu nema upisan niti jedan bod, imaju katastrofani gol koeficijent 1:6.

 

Sve navedeno dovelo je i do reakcije fanova Mančester junajteda koji traže odlazak aktuelnog vlasnika, pa ne čudi da je jedan Tvit izazvao ogromno interesovanje.

Naime, Ilon Mask, najbogatije osoba na svetu u sredu je prvo na svom profilu napisao:

- Kupujem Mančester junajted, dobrodošli - ali uvidevši reakciju koju je izazvao, samo nekoliko sati kasnije se javnosti obratio novim postom na istoj društvenoj mreži:

- Ne, ovo je bila samo jedna šala na Tviteru. Ne kupujem nikakve sportske timove - istakao je Mask razočaravši fanove kluba sa "Old Traforda".

 

 

Treba naglasiti da je na ovogodišnjoj rang listi "Forbs" izabrao upravo Mančester junajted kao treći najvredniji klub na svetu, a vrednost je procenjana na 4,6 milijardi dolara čime se klub nalazi odmah iza španskih velikana Real Madrida i Barselone.

Ipak, treba naglasiti da su akciej kluba na njujorškoj berzi pale za četvrtinu u poslednjih 12 meseci i trenutno su procenjene na tek nešto više od dve milijarde dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading