SKIDANJE DRESOVA RECEPT ZA PREKID DOMINACIJE: Zvezda posle toga vratila pehar na Marakanu, može li Partizan sada da preokrene sezonu? (VIDEO)

Autor:

Sport

14.08.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča je ista, ali su akteri drugi. Sve se okrenulo za 180 stepeni.

SKIDANJE DRESOVA RECEPT ZA PREKID DOMINACIJE: Zvezda posle toga vratila pehar na Marakanu, može li Partizan sada da preokrene sezonu? (VIDEO)

Foto: Starsport

Grobari skidaju dresove igračima Partizana

Fudbaleri Partizana su veoma loše ušli u novu sezonu, pošto su na samom startu takmičenja u Ligi Evrope ispali od AEK-a iz Larnake, a posle četiri kola u Superligi imali su sedam bodova zaostatka za večitim rivalom.

Crno-beli su pobedili samo u prvoj utakmici sezone, pre više od mesec dana protiv Javora, a potom je usledio niz od pet mečeva u kojima su upisali tri remija i dva poraza.

Takvi rezultati su koštali Iliju Stolicu posla, pa je novi šef stručnog štaba vicešampšiona Srbije Gordan Petrić. On će na klupi debitovati u nedelju u Novom Sadu protiv Mladost GAT-a, a već ima zaostatak od 10 bodova, pošto je Crvena zvezda u subotu savladala Voždovac, čime je stekla dvocifrenu prednost u odnosu na najvećeg rivala.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana na "ribanju" kod navijača

No, ovo nije priča o budućim izazovima "Parnog valjka", već o situaciji koja se dogodila u četvrtak uveče, a neodoljivo podseća na onu od pre devet godina, samo ne u Humskoj, već u Ljutice Bogdana.

Naime, posle eliminacije iz Lige Evrope, Grobari su zahtevali od fudbalera Partizana da poskidaju dresove i da im ih predaju.

To je scena kakva se ne viđa često na stadionima širom sveta, ali kada se prethodni put dogodila u Srbiji bila je učinkovita.

Bio je to početak sezone 2013/14, u koju je Partizan ušao kao šestostruki uzastopni šampion Srbije, a Crvena zvezda je bila u najsušnijem periodu u istoriji kluba. Start pomenute sezone nagoveštavao je da se ništa neće promeniti i da će se crno-beli prošetati do sedme titule zaredom, pošto su posle šest kola imali šest bodova više od večitog rivala (16-10).

To je bila kap koja je prelila čašu među najvatrenijim pristalicama crveno-belih, pa su odmah po završetku utakmice šestog kola i poraza od Voždovca na stadionu Obilića poskidali dresove prvotimcima. Svima, osim Milošu Ninkoviću i Bobanu Bajkoviću.

Tada su Delije tim potezom uspele da trgnu igrače, koji su se udružili i zajedništvom kakvo se retko viđa su uspeli da prekinu dominaciju večitog rivala i da posle dugo vremena vrate šampionski pehar na "Marakanu".

Bilo je i skidanja trake

Takođe, treba podsetiti i na situaciju iz iste godine kada su crveno-beli ostali bez dresova, na drugoj strani Topčiderskog brda je tadašnji vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević Kimi skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću.

Da li su Grobari posle duela sa AEK-om svesno iskopirali Delije u nadi da će njihovi ljubimci uspeti da učine isto što su crveno-beli tada ili je samo slučajnost ostaće tajna. Međutim, sa druge strane će vreme pokazati da li će epilog biti isti i da li je skidanje dresova igračima recept za uspeh u srpskom fudbalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading