ŠTA SU NA MARAKANI VIDELI U AZAROVU? Gruzin sa topom u levoj nozi, ali jedna stvar bi mogla da BUDE PROBLEM (VIDEO)

Autor:

Sport

07.08.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama iščekivani levi bek konačno je stigao na najveći srpski stadion.

ŠTA SU NA MARAKANI VIDELI U AZAROVU? Gruzin sa topom u levoj nozi, ali jedna stvar bi mogla da BUDE PROBLEM (VIDEO)

Foto: Starsport

Irakli Azarov na predstavljanju u Crvenoj zvezdi

Irakli Azarov novi je fudbaler Crvene zvezde.

Tokom predstavljanja u medija centru stadiona "Rajko Mitić", sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela je o najnovijem pojačanju imao reči hvale.

- Irakli Azarov dolazi iz Batumija, ima 20 godina i igra na poziciji levog beka. Deficitarna pozicija, dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija u paru sa Milanom Rodićem i opredilili smo se za jednog mladog igrača koji igra za reprezentaciju Gruzije. Napredovao je dosta u prethodnih godinu dana, nadam se da će nastaviti, različiit je u odnosu na Rodića. Karakteriše ga napadački fudbal, krase ga brzina, dribling, pas igra i centaršut. Naš stručni štab će imati mogućnost za jednu drugačiju opciju na poziciji levog beka.

Foto: Starsport

Irakli Azarov i Mitar Mrkela

Slobodno se može reći da rukovodstvo aktuelnog šampiona Srbije tokom letnjeg prelaznog roka nije pogrešilo kada je dovođenje igrača u pitanju, pa ostaje da se vidi da li će ista ocena važiti i za omalenog fudbalera koji u srpsku prestonicu stiže iz južnog Kavkaza.

Irakli Azarov je rođen u Batumiju 21. februara 2002. godine. Tokom dosadašnje karijere nastupao je za ekipe Dinama iz Tbilisija i imenjaka iz Batumija iz kojeg je i stigao u Beograd. Prošao je sve nacionalne selekcije Gruzije, a za najbolju reprezentaciju ove zemlje zabeležio je osam nastupa. Debi u nacionalnom dresu ostvario je 2. juna prethodne godine u prijateljskom susretu protiv Rumunije (1:2). U dresu reprezentacije Gruzije još uvek se nije upisao u strelce, ali je zabeležio učinak od tri asistencije.

Uvidom u snimke onoga što ovaj dvadesetogodišnji fudbaler može da pruži, moglo bi se reći da prilično podseća ne nekadašnjeg levog beka Crvene zvezde, Argentinca Luisa Ibanjeza koji je deo Crvene zvezde bio u sezoni 2015/16 postigavši devet pogodaka na 31 odigranoj utakmici.

Azarov je izuzetno brz i sa loptom i bez nje. Ne libi se da uđe u dribling i to izuzetno vešto čini. Kada su defanzivni zadaci u pitanju vešto protivniku oduzima loptu, a sklon je i atraktivnim potezima, pa se neretko može videti kako protivničkog igrača prebacuje loptom, pretrčava ga i zatim organizuje ofanzivne akcije tima.

Kada je reč o centaršutevima, po priloženim snimcima moglo bi se reći da se češće odlučuje za ulazak u sredinu terena gde akcije završava asistencijom ka napadačima, ili direktnim udarcem ka golu, a mora se istaći da poseduje razoran udarac prilikom kojeg lopta obično sa puno efea vara protivničkog golmana i završava u mreži.

Ono što u na prvi pogled može predstavljati nedostatak Azarova jesu centaršutevi. Na svim snimcima njegove lopte upućene sa pozicije levog krila idu ili po zemlji, ili su u pitanju poluvisoki pasovi koje bi kvalitetnije ekipe sigurno sa lakoćom otklanjale, tako da je to segment na kojem bi Gruzin mogao i morao da poradi.

Opšti je utisak da je Crvena zvezda u Gruzinu dobila fudbalera koji ume sa loptom u stilu južnoameričkih fudbalera. Jasno je da će njegova igra biti znatno drugačija od onoga što na poziciji levog beka pruža Milan Rodić, ali će svakako sve navedeno predstavljati dodatni kvalitet za ekipu trenera Dejana Stankovića.

Treba i napomenuti da Irakli Azarov neće imati pravo nastupa u dresu novog kluba na predstojećem revanš susretu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog Pjunika, ali ga sigurno na terenu možemo očekivati već u narednom kolu Mozzart Bet Super lige Srbije kada će Crvena zvezda na stadionu u Ljutice Bogdana dočekati ekipu Voždovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading