VAŽNO OBAVEŠTENJE ER SRBIJE: Moraćemo da smanjimo broj sedišta, možda će putnicima biti uskraćeno ukrcavanje!

Autor:

Vesti

07.08.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Iako će biti slobodnih mesta, nekim putnicima možda neće biti dozvoljeno ukrcavanje na letove Er Srbije iz Amsterdama tokom jula i avgusta.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ER SRBIJE: Moraćemo da smanjimo broj sedišta, možda će putnicima biti uskraćeno ukrcavanje!

Foto: Promo

Kako se navodi u saopštenju, Aerodrom Shipol u Amsterdamu uputio je jednostrani zahtev svim kompanijama koje lete sa tog aerodroma da do kraja avgusta smanje broj sedišta u ponudi na letovima iz Amsterdama.

- Taj zahtev Shipol pravda činjenicom da zbog nedostatka radne snage, prevashodno na bezbednosnoj kontroli, ne može da organizuje proces rada koji bi omogućio opslugu aviona na vreme pri postojećem obimu saobraćaja - piše.

- Imajući u vidu navedeni zahtev aerodroma Shipol, postoji realna mogućnost da određenom broju putnika sa kupljenim kartama na letovima Er Srbije iz Amsterdama tokom jula i avgusta bude uskraćeno ukrcavanje u slučaju popunjenosti aviona preko dodeljene kvote za konkretne dane, iako će na tim letovima zapravo ostati prazna sedišta.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da se i druge avio-kompanije suočavaju sa sličnim ograničenjima u broju sedišta u ponudi, tako da bi bilo otežano eventualno prebacivanje prekobrojnih putnika na letove drugih avio-kompanija iz Amsterdama.-

Zbog toga, ali i zbog gužvi i redova na pomenutom aerodromu, putnicima je ponuđeno nekoliko alternativinih mogućnosti:

  • Promena datuma putovanja bez plaćanja penala i bez doplate
  • Preusmeravanje na letove iz Brisela ili Diseldorfa, takođe bez plaćanja penala i bez doplate razlike u tarifi 
  • Refundacija u vidu vaučera koji se može iskoristiti za bilo koji let Er Srbije do kraja ove godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading