Nije samo sportski aspekt u pitanju: Liga šampiona na Marakanu donosi i ogroman novac!

Autor:

Sport

03.08.2022

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski šampion danas kreće u borbu za novo učešće u grupnoj fazi najeminentijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Nije samo sportski aspekt u pitanju: Liga šampiona na Marakanu donosi i ogroman novac!

Foto: Starsport, pixabay.com

Fudbaleri Crvene zvezde večeras na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom od 20:45 časova otvaraju novu evropsku sezonu. 

Prvi protivnik pulenima trenera Dejana Stankovića u borbi za učešće u elitnom takmičenju jeste jermenski Pjunik, a svi kojima su crveno-bele boje na srcu nadaju se da će šampion ove planinske države iz regiona Zakavkazja biti samo prolazna stanica ka ostvarenju zacrtanog cilja.

Foto: Starsport

Dejan Stanković - spreman za nove evropske izazove

 

Međutim, pored sportskog aspekta mora se istaći da predstojeći dvomeč ima i druge aspekte koje se odnose na zaradu koja je isto tako veoma važna.

Petostruki uzastopni srpski fudbalski šampion eliminacijom Pjunika i plasmanom u plej-of fazu Lige šampiona već bi zaradio 5.000.000 evra. Svakako je cilj da se i ofa kvalifikaciona faza prebrodi što bi pored plasmana u grupnu fazu takmičenja donelo i dodatnu zaradu od 15,6 miliona evra. U eliti svaka pobedi donosi 2,8 miliona, a remi sa 930.000 evra.

Takođe treba napomenuti da bi srpski šampion ostvario zaradu i po osnovu koeficijenta klubova koji obezbede učešće u eliti. Po ovom kriterijumu UEFA najslabije rangiranom učesniku elitnog takmičenja dodeljuje bonus od 1.137.000 evra, a s obzirom da će crveno-beli sigurno biti bolje rangirani od barem pet učesnika grupne faze, na račun kluba iz Ljutice Bogdana moglo bi da se slije dodatnih, nešto više od 6,8 miliona evra.

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

"Mušema" ponovo na Marakani?

 

U slučaju da Crvena zvezda poklekne u plej-ofu Lige šampiona, ona bi imala zagarantovani plasman u grupnu fazu drugog po redu evrospkog takmičenja, Ligi Evrope čime bi inkasirala 3,6 miliona evropskih novčanica.

Kada se sve sabere, klub sa stadiona "Rajko Mitić", plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona mogao bi da inkasira najmanje 30.000.000 evra.

Jasno je da pored rezultatskog i novčani aspekt nije ni u kom slučaju zanemariv.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading