KO JE OSMAN BUKARI, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Čovek koji je samo jednom u karijeri bio dvostruki strelac ima baš ZANIMLJIVU biografiju!

Autor:

Sport

07.08.2022

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije je ovog leta doveo reprezentativca Gane koji je već postao miljenik svih zvezdaša.

KO JE OSMAN BUKARI, NOVI LJUBIMAC DELIJA? Čovek koji je samo jednom u karijeri bio dvostruki strelac ima baš ZANIMLJIVU biografiju!

Foto: Starsport

Osman Bukari postiže gol iz ofsajda protiv Pjunika

Crvena zvezda je ovog leta napravila prave pogotke na transfer pijaci, o čemu smo nedavno pisali, a verovatno najzvučnije pojačanje je Osman Bukari.

Brzonogi reprezentativac Gane je na "Marakanu" stigao iz Genta u transferu vrednom dva miliona evra i već na prvih pet utakmica u crveno-belom dresu je najavio da će biti jedna od udarnih igli Dejana Stankovića.

Bukari je na pet mečeva upisao isto toliko golova i dve asistencije, a vrhunac je dostigao u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika, kada je postigao het-trik, uz proigravanje Kingsa Kangve za pogodak.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari

Inače, to je bio tek treći evropski het-trik Crvene zvezde u 21. veku.

Međutim, u ovom tekstu se nećemo baviti Bukarijevim dostignućima u dresu prvaka Srbije, već onim ranijim.

Osman je rođen 13. decembra 1998. godine u Akri, u Gani.

Od malih nogu je pokazivao ljubav prema sportu, a neverovatna brzina ga je kvalifikovala za atletiku, pre nego što je proradila ljubav prema fudbalu.

Bio sam trkač pre nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim - rekao je nedavno Bukari.

Potom je počeo da se bavi najvažnijom sporednom stvari na svetu, igrajući za Akra Lajonse do trenutka kada je napunio 19 godina. Tada je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Anderleht, za čiji tim do 21 godine je nastupao, ali ga belgijski velikan nije otkupio.

Ipak, samo nekoliko dana nakon isteka pozajmice je usledio transfer u slovački Trenčin za 60.000 evra.

Ubrzo posle toga je postigao prvenac za novi tim, u Kup utakmici protiv Švošova, koju je na kraju završio sa dva pogotka. Interesantno je da je to i jedin meč u karijeri na kom je Bukari dao ukupno dva gola.

Ganjanin je u Slovačkoj proveo dve godine tokom kojih je na 66 utakmica dao 16 golova i imao je 25 asistencija. Najbolju partiju je pružio protiv Zemplin Mihalovcea u meču u kom je upisao het-trik, jedini uz ovaj Pjuniku, posle kog nam je njegova majka pokazala koliko joj znači podrška koju Osman ima u Srbiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by missphill (@yaamissphill)

Usledio je transfer u Gent vredan milion evropskih novčanica. U prvoj sezoni u Belgiji je Bukari na 35 nastupa dao četiri gola, a imao je i šest asistencija.

Pritom, tada se prvi put predstavio navijačima Crvene zvezde u utakmicama Lige Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Osman Bukari u dresu Genta protiv Crvene zvezde

Drugu sezonu u kojoj je bio igrač Genta Bukari nije proveo u Belgiji, već je bio na pozajmici u Nantu.

Tu je osvojio i prvi trofej u karijeri, Kup Francuske, a na 26 utakmica u svim takmičenjima je imao dva pogotka i četiri proigravanja za gol.

Bez obzira na to što je bio manje-više standardan, Nant nije odlučio da ga otkupi, što je iskoristila Crvena zvezda u kojoj je odmah na startu pokazao koliko mu znači iskustvo sakupljeno igrama u "ligi petice".

Osim klupskih obaveza, Bukari je od prošle godine i A reprezentativac Gane, dok je prethodno bio član i selekcije do 23 godine.

On je od marta 2021. odigrao šest mečeva za "Crne zvezde", a debitantski i za sada jedini gol je dao protiv Madagaskara.

U ovom trenutku, 170 centimetara visoki Afrikanac prema "Transfermarktu" vredi tri miliona evra, a ugovor sa Crvenom zvezdom ima do 2026. godine, pa nema sumnje da će šampion Srbije jednog dana lepo zaraditi na njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading