Analiza Zvezdinih transfera otkad je počeo evropski preporod na Marakani: Najbolje 2017. i 2022. godina, 2019. da se nikad ne ponovi! (ANKETA)

Autor:

Sport

06.08.2022

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj igrača je u poslednjih pet godina stigao u Ljutice Bogdana.

Analiza Zvezdinih transfera otkad je počeo evropski preporod na Marakani: Najbolje 2017. i 2022. godina, 2019. da se nikad ne ponovi! (ANKETA)

Foto: Starsport

Osman Bukari i Kings Kangva

Fudbaleri Crvene zvezde otvorili su novu sezonu na najbolji mogući način, pošto u Superligi Srbije imaju maksimalan učinak od četiri trijumfa, a na startu kvalifikacija za Ligu šampiona su ostvarili pobedu od 5:0 nad Pjunikom. Uz to, crveno-beli imaju gol-razliku 22:1, od čega na "Marakani" fenomenalnih 20:0.

Ipak, navijači i celokupna javnost veruju da to ne bi bilo moguće da u Ljutice Bogdana nisu uboli sa pojačanjima ovog leta, pa nas je to navelo da uradimo kratku analizu Zvezdinih transfera od leta 2017. godine, odnosno od sezone kada je postala redovan učesnik evropskih takmičenja.

2017/18

Na leto 2017. godine je Crvena zvezda bila jedini klub koji se domogao grupne faze Lige Evrope, a da je takmičenje počela od prvog kola kvalifikacija. Međutim, to ne bi bilo moguće da prelazni rok nije odrađen na pravi način.

Tada su na "Marakanu" stigli Milan Borjan, Milan Rodić, Vujadin Savić, Filip Stojković, Nemanja Radonjić, Aleksandar Pešić, Marko Gobeljić, Branko Jovičić, Nenad Krstičić, kao i igrači koji nisu ostavili dubok trag, poput Srđana Babića i Rikardinja.

Republika

Foto: Starsport

Marko Gobeljić, Milan Borjan, Milan Rodić i El Fardu Ben

U istoj sezoni, ali na zimu, Zvezdu su pojačali El Fardu Ben i Stefan Hajdin.

2018/19

Sledeće sezone je Zvezda po prvi put zaigrala Ligu šampiona, a u klub su stigli Mirko Ivanić, Marko Marin, povratnik Ričmond Boaći, Nemanja Milunović, Milan Gajić, Miloš Degenek, Dušan Jovančić, Zoran Popović, Milan Jevtović, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović, Veljko Simić, Lorenco Ebesilio, Goran Čaušić, Erik Jirka, Džonatan Kafu, Nikola Stojiljković, Nikola Krstović, Dejan Meleg i Rašid Sumaila.

Republika

Foto: Starsport

Marko Marin i Mirko Ivanić

To je prilično veliki broj igrača od kojih su nekoliko prvih postali ljubimci navijača, dok većina nije opravdala očekivanja.

2019/20

Prvak Srbije je naredne godine ponovo obezbedio učešće u elitnom takmičenju, iako navijači letnji prelazni rok pamte kao jedan od gorih u novijoj istoriji. Tada su Zvezdu pojačali skupoceni stranci Radživ van La Para, Antonio Tomane, Hoze Alberto Kanjas, Mateo Garsija i Žander Santana.

Republika

Foto: Starsport

Radiv van La Para protiv Totenhema

Osim njih, u klub su došli Radovan Pankov, Nikola Vasiljević, Njegoš Petrović i opet Miloš Degenek, koji su za dosta manje para pružili mnogo više. Potom je na zimu stiglo verovatno najbolje pojačanje te sezone - Seku Sanogo.

2020/21

Na leto 2020. godine su se na stadion "Rajko Mitić" vratili miljenici zvezdaša Aleksandar Katai i Gelor Kanga, a i na pozajmicu je stigao još jedan igrač koji im je ostao u lepom sećanju - Dijego Falćineli, dok se Srđan Spiridonović ispostavio kao promašaj.

Republika

Foto: Starsport

Gelor Kanga i Aleksandar Katai

Sa druge strane, zimski prelazni rok je bio manje uspešan. Osim vernog vojnika Slavoljuba Srnića koji se po drugi put tada vratio u klub, crveno-beli su doveli Filipa Falka i Aksela Bakajoka koji nisu pokazali ni promil onoga što je Dejan Stanković od njih očekivao.

2021/22

Pre 12 meseci je u Zvezdu stiglo možda i najzvučnije pojačanje u protekloj deceniji, Aleksandar Dragović. Međutim, osim njega, šampion Srbije nije imao prave pogotke.

U klub su stigli povratnik Nenad Krstičić koji je daleko od nivoa iz prvog mandata, mladi Petar Stanić koji je pokazao potencijal, ali je već ove sezone završio na pozajmici, te potpuni promašaji koji su već napustili klub - Rišairo Živković i Loi Dioni.

Republika

Foto: Starsport

Loi Dioni i Rišairo Živković

Ništa bolje nije bilo ni na zimu, kada je Zvezda dovela već bivšeg Kristijana Pićinija, za velike pare Nemanju Motiku koji dobija sve manje šanse i Ohi Omoižuanfo koji je dao 11 golova za polusezonu, ali je sada tek treći izbor u špicu.

2022/23

Na kraju, dolazimo do aktuelnog prelaznog roka u kom se čini da ljudi iz Ljutice Bogdana nisu napravili nijednu grešku.

U klub su stigli novi ljubimci navijača Osman Bukari i Kings Kangva, vratili su se stari Aleksandar Pešić i Nemanja Milunović, a na dobrom putu da uđe u srca svih koji imaju crveno-belu krv je i mladi Stefan Mitrović.

Republika

Foto: Starsport

Kings Kangva i Osman Bukari

Takođe, treba istaći da je pred promocijom i dugo čekani levi bek Irakli Azarovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading