Pešić predstavljen na Marakani: Privilegija je igrati u Zvezdi! Bolji sam igrač nego kad sam bio zaslužan za 50 golova u sezoni!

Autor:

Sport

20.07.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni Šiljo puca od samopouzdanja.

Pešić predstavljen na Marakani: Privilegija je igrati u Zvezdi! Bolji sam igrač nego kad sam bio zaslužan za 50 golova u sezoni!

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

Dokazani golgeter Aleksandar Pešić zvanično se vratio u Crvenu zvezdu.

Tokom predstavljanja na stadionu "Rajko Mitić", novi napadač šampiona Srbije nije krio da ima tremu.

Nisam se nadao da ću imati tremu kao prvi put kada sam dolazio. Drago mi je da sam se vratio kući. Bilo je dosta problema, ali smo uspeli sve da rešimo i nadam se da će biti još bolje nego što je bilo - rekao je popularni Šiljo na predstavljanju.

U prethodnom mandatu u Ljutice Bogdana, Pešić je na 51 utakmici upisao 29 golova i 21 asistenciju, a sa 25 pogodaka u prvenstvu je bio prvi strelac Superlige Srbije u sezoni 2017/18.

To mi je bila najbolja sezona u karijeri. Ne treba se vraćati na ono što je bilo, ako razmišljate o tome nikad nećete ostvariti nešto bolje. To je za mene prošlost i ja sam se vratio da ostvarim neke druge uspehe sa Zvezdom. Privilegija je igrati Ligu šampiona i nadam se da ćemo to i ostvariti. Privilegija je igrati za Crvenu zvezdu.

Pričao je potom o svojim iskustvima van granica Srbije u prethodne četiri godine.

Dosta sam se promenio i kao igrač i kao ličnost. Mislim da sam napredovao, a to sve dolazi sa godinama. Imam 30 godina i kažu da je to najbolja godina za fudbal. Mislim da sam sazreo u svakom smislu i da sam sada igrač sa više iskustva. Dosta toga mi je donelo.

Zatim je uporedio Superligu Srbije sa inostranim takmičenjima u kojima je nastupao.

Uvek sam govorio da naše igrače uvek treba više ceniti. Ovde su dobri igrači i ozbiljna je liga. Ove godine prvak ide direktno u Ligu šampiona i samim tim znači da naši igrači više vrede, a ne zaboravite i na plasman na Svetsko prvenstvo - istakao je Pešić.

Povratnik među crveno-bele veruje da će se bez problema uklopiti u tim.

- Pratio sam Zvezdu, svaku utakmicu sem kad igramo u isto vreme. Znam i nova pojačanja, znam i igrače, Rodića, Borjana... Imate Kataija i Ivanića, po mom mišljenju dva najbolja igrača naše lige. Mislim da ću se sa njima najbolje snaći.

Pre samo dve nedelje je Pešić davao negativne komentare o povratku u klub iz Ljutice Bogdana.

- Da bi se neki posao završio ima tu dosta stvari i van fudbala. Bile su tu i druge ponude, recimo iz Turske. Da bih se vratio gde sam hteo, morao je da se skine pritisak sa toga, i sa Turaka i Zvezde. Ta izjava, da mislim da je nešto loše urađeno, ne bih sada sedeo ovde. To je tako moralo da ide.

Na kraju je otkrio da se raduje saradnji sa Dejanom Stankovićem.

- Mislim da će mi dosta pomoći, pre svega da unapredim nešto u svojoj igri. Deki je čovek sa dosta iskustva, igrao je u Italiji i bio kapiten reprezentacije. Ja sam tu da radim i ispunjavam zadatke - zaključio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading