Zvezda na KROVU SVETA, a oni se tad TEK RODILI! Dragiša Binić o potencijalnim rivalima u kvalifikacijama za LŠ!

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

20.07.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne treba da igramo fudbal ako moramo da strahujemo od Pjunika ili Didelanža, kaže prvak Evrope s crveno-belima iz 1991.

Zvezda na KROVU SVETA, a oni se tad TEK RODILI! Dragiša Binić o potencijalnim rivalima u kvalifikacijama za LŠ!

Foto: Starsport

Dragiša Binić

Crvena zvezda početkom avgusta kreće u pohod na Ligu šampiona od trećeg kola kvalifikacija i rival će joj biti pobednik duela između jermenskog Pjunika i Didelanža iz Luksemburga.

Zanimljivo, oba kluba su osnovana u periodu kada su crveno-beli vladali fudbalskom Evropom i svetom - 1991. i 1992.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sa peharom Kupa evropskih šampiona 1991. godine

Klub iz Ljutice Bogdana se 29. maja 1991. okitio titulom u Kupu evropskih šampiona, a nepun mesec dana pre toga, 26. aprila, rođen je Didelanž, koji je u međuvremenu sa 16 titula postao najtrofejniji klub svoje zemlje.

Zvezda je 5. decembar iste godine zasela na planetarni presto da bi mesec i po dana kasnije, 20. januara 1992, nastao drugi njen potencijalni protivnik u ovosezonskim kvalifikacijama - jerevanski Pjunik.

NIJE REAL I MILAN

U razgovoru za portal Republika.rs legendarni Dragiša Binić, akter oba istorijska duela, smatra da je to dovoljan pokazatelj koliki je zapravo Crvena zvezda favorit u trećem kolu, čiji će pobednik izboriti plej-of za elitno takmičenje i, nedajbože, utešan direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Dragiša Binić

- Mislim da je realno da Zvezda prođe. Kažu da danas svi igraju fudbal, a ja tvrdim da ga igraju poslednjih sto godina. Nema izgovora i ograđivanja, to moraju da dobiju. Nije im zapao Real Madrid ili Milan. Ovi Zvezdini rivali su se rodili kada smo mi bili na krovu Evrope i sveta. Ako njih moramo da se plašimo, onda više ne treba da igramo fudbal. Naravno, ne treba nikoga previše pocenjivati, ali je realno da mi to dobijamo. Za to smo se borili prethodnih sezona, za to da u višim rundama kvalifikacija dobijamo lakše rivale. Dosta je više baraža sa jačima od nas, sada je došlo vreme da igramo sa slabijima. Učinak u prethodnim sezonama je doneo takvu privilegiju, a obaveza ove generacije jeste da uradi nešto i olakša ovim narednim - kaže Bina na naš list.

BUKARI JE HITAR

Crveno-beli su u uvodna dva kola Superlige deklasirali Radnički (4:0) i Kolubaru (5:0), ali uprkos tome, nekadašnji brzonogi fudbaler poziva na oprez u Evropi.

- Igrali su dobro, ali koliko je to merodavno, videćemo. Zvezda i Partizan obično na startu imaju lakše rivale, što je, po meni, pogrešno. Baš tada bi trebalo da igraju s nekim jačim da bi videli na čemu su. Takav sistem, prema mom mišljenju, neispravan je - ističe Dragiša Binić i osvrće se na učinak hitronogog Osmana Bukarija, naslednika na desnom krilu, koji, po mnogima, podseća na slavnog Kruševljanina:

Republika

Foto: Starsport

Osman BUkari (levo)

- On nije brz, već je hitar. Dobro je odigrao ove mečeve, ali videćemo kada dođu utakmice. Deki Stanković odlično radi svoj posao i on najbolje zna svoje igrače, očekujem da uskoro popuni igrački kadar dovođenjem desnog beka, koji nedostaje Zvezdi - zaključio je Binić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading