Zašto Stanković ne proba sa njim da ugasi požar? Zvezda traži desnog beka, a fantastično rešenje ima u svojim redovima!

Autor:

Sport

17.07.2022

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije češlja tržište ne bi li našao pravu konkurenciju Marku Gobeljiću, a džokera možda već ima u svlačionici.

Zašto Stanković ne proba sa njim da ugasi požar? Zvezda traži desnog beka, a fantastično rešenje ima u svojim redovima!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Crvena zvezda je fantastično otvorila novu sezonu, pošto je u prva dva kola Superlige Srbije ostvarila maksimalan učinak uz gol-razliku 9:0.

Međutim, da nije sve tako sjajno i bajno na "Marakani", dokazuje činjenica da nešto više od dve nedelje uoči starta kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda nema desnog beka.

Tačnije, u klubu je Marko Gobeljić, ali to više nije onaj pouzdani igrač sa početka mandata u crveno-belom dresu od pre pet godina. Naprotiv, postao je čovek koji svojim kiksevima izluđuje navijače, a sigurno i stručni štab i rukovodstvo kluba, iako u Ljutice Bogdana to odbijaju da priznaju.

Republika

Foto: Starsport

Marko Gobeljić

Ipak, njihova mahnita potraga za novim desnim bekom, nakon odlazaka Milana Gajića i Kristijana Pićinija, pokazuju da popularni Gobelja nema baš preveliko poverenje ljudi iz kluba.

Tome u prilog govori i činjenica da je strateg crveno-belih Dejan Stanković u meču sa Kolubarom na pozicju kraj desne aut linije u odbrambenoj liniji stavio svog prezimenjaka Nikolu, koji je kompletnu dosadašnju karijeru igrao u veznom redu i na toj poziciji bi mogao da bude budućnost srpskog fudbala.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Stanković

Takođe, poslednjih dana se konstantno licitira sa imenima igrača koji bi mogli da stignu na "Marakanu" i zauzmu goruću poziciju desnog beka, a trenutno se kao glavni kandidati spominju Marko Vešović i Erik Boaći.

Međutim, ukoliko sve to propadne, Dejan Stanković i njegov stručni štab bi mogli idealno rešenje da pronađu u sopstvenim redovima, a da to ne bude mladi Nikola Stanković i žrtvovanje njegove karijere nauštrb loših poteza kluba ovog leta.

To rešenje se zove Slavoljub Srnić!

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić

Zvezdin vojnik je poput Gobeljića polivalentan igrač, a slobodno se može reći da je nekadašnji biser omladinske škole crveno-belih dosta pouzdaniji od Kraljevčanina koji je poslednjih sezona sinonim za kiks.

Srnić je karijeru započeo kao krilni igrač i na toj poziciji je igrao sve do prošle sezone, kada je Dejan Stanković počeo da ga koristi kao zadnjeg veznog. Baš tim eksperimentom je popularni Mister pokazao da je Srnić i te kako spreman da odlično obavi defanzivne zadatke, a to što mu je krilo primarna pozicija znači da je dovoljno brz i prodoran. Pritom, opšte je poznato da je Srnić jedan od spremnijih igrača u Crvenoj zvezdi i nema sumnje da mu ne bi bio problem da ceo meč "šparta" pokraj desne aut linije.

Kao što je matematika prosta i 1+1=2, ove Srnićeve karakteristike jasno pokazuju da bi on mogao da bude idealno rešenje za desnog beka šampiona Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić

Još jedna stvar koja bi mogla da natera Zvezdinog stratega da razmišlja u tom smeru je komparacija Slavoljuba Srnića i Nikole Stankovića. Iskusni džoker ima 30 godina i manja bi šteta bila da se on pomeri na novu poziciju, u odnosu na 19-godišnje dete koje tek počinje da gradi karijeru, a uz to zaista bi mogao odlično da se snađe na njoj.

Srniću je ovo treći mandat u Crvenoj zvezdi i mogao bi da se oproba i na trećoj poziciji. Podsetimo, on je karijeru započeo u Ljutice Bogdana kao krilo, pa se takođe kao krilo i jedan od najboljih igrača Superlige vratio u klub iz Čukaričkog, da bi pre godinu i po dana još jednom zadužio opremu na stadionu "Rajko Mitić". On je i tada stigao kao krilo, ali ga je Stanković ubrzo prekomandovao u vezni red, a sada je možda pravo vreme za novu prekomandu.

U toku ta tri mandata, Srnić je sakupio 182 nastupa u dresu Crvene zvezde, a postigao je 22 gola i imao je 24 asistencije. S obzirom na to da mu je "tek" 30 godina, borbeni univerzalac bi lagano mogao da prebaci 200 utakmica za voljeni klub, a možda i neki veći jubilej ako postane standardni desni bek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading