Počinje obračun za Ligu šampiona: Startuje najizazovnija sezona u Superligi!

Autor:

Sport

08.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicom između Voždovca i Novog Pazara večeras (20.00) počinje najjače domaće takmičenje, iz kojeg će prvak obezbediti mesto u UEFA eliti i oko 20 miliona evra.

Počinje obračun za Ligu šampiona: Startuje najizazovnija sezona u Superligi!

Foto: Starsport

Detalj sa 167. Večitog derbija

Počinje obračun za Ligu šampiona i 20 miliona evra! Tačno u 20 časova večeras na stadionu na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici fudbaleri Voždovca ugostiće Novi Pazar u prvom meču nove sezone Superlige Srbije. Prvi put u istoriji celo kolo biće odigrano u noćnom terminu jer su svi stadioni opremljeni reflektorima, a tu su i brojni drugi noviteti, kako u takmičarskom tako i u organizacionom smislu.

VEČITIMA NAJVEĆE ŠANSE

Titula je i dalje primaran cilj svakoj od 16 ekipa, koje ulaze u trku, ali ona narednog leta ne donosi samo pehar i mesto u istoriji srpskog fudbala već i direktan plasman u Ligu šampiona i pomenuti novac. Ni drugo mesto nije za potcenjivanje jer će doneti mesto u kvalifikacijama za elitno takmičenje, odnosno prvi put ćemo imati mogućnost da obezbedimo dva tima u najprestižnijem UEFA klupskom takmičenju. Najbliži tom podvigu, gledajući istoriju, jesu branilac trofeja Crvena zvezda i vicešampion Partizan. Istovremeno, izabranici Dejana Stankovića imaće još jedan imperativ da trofej ostane u vitrinama Marakane. Crveno-beli jure 34. a crno-beli 28. titulu, ali je trka mnogo zanimljivija ako se gleda samo liga Srbije. U njoj večiti rivali imaju po osam titula, pa bi jedna od ekipa mogla da se osamostali na vrhu. Takođe, Zvezda bi se eventualnom šestom titulom u nizu izjednačila s Partizanom po tom parametru jer je "parni valjak" gazio od 2008. do 2013.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš i Aleksandar Dragović

Kada su u pitanju ostali klubovi, oni i te kako imaju čime da se podiče. Čak 15 ekipa igraće u svom domu s visokim standardima, dok će jedino novajlija Mladost GAT biti podstanar na "Karađorđu", na kojem će u Novom Sadu igrati i Vojvodina.

NIKAD BOLJE

Imajući sve u vidu, ne čudi da predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović jedva čeka da počne takmičenje, što je istakao i za Srpski telegraf.

- Očekujem prave male ratove za svaki bod jer je ulog, na kraju, veliki. Infrastrukturno su zategnuti svi objekti, finansijski nikad bolje stojimo jer prvi put imamo tako jakog sponzora kao što je kompanija "Mozzart". UEFA je potvrdila da je naše prvenstvo jedno od načistijih u Evropi, sa samo jednom utakmicom na čiju se regularnost posumnjalo. Vraća se i publika na stadione, a sa Arena sport ćemo se potruditi da se što više utakmica igra i prenosi u atraktivinim terminima - kaže Lazović.

SUPERLIGA

1. KOLO

8. JUL

Voždovac - Novi Pazar 20.00

9. JUL

Javor - Partizan 20.00

Mladost - Spartak 20.00

Čukarički - TSC 20.00

10. JUL

C. zvezda - Radnički (N)  20.00

Radnik - Mladost GAT 20.00

Vojvodina - Napredak 20.00

11. JUL

Kolubara - Radnički 1923 20.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading