Gori Marakana: Zvezda dovodi BOMBASTIČNO pojačanje!

Autor:

Sport

07.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli vagaju između povrataka Pešića i Mudrinskog ili angažovanja nekog od zvučnih igrača Estupinjana, Šporara ili Baldea.

Gori Marakana: Zvezda dovodi BOMBASTIČNO pojačanje!

Foto: Starsport

Marakana

Crvena zvezda krenuće u nedelju u odbranu titule i napad na šesti pehar Superlige u nizu. Izabranici Dejana Stankovića odradili su dobar posao na pripremama, ali ono što prvo zapada za oko je malo rešenja u napadu. Ponuđeno je crveno-belima oko 50 špiceva u ovom prelaznom roku, ali odsek zadužen za pojačanja sa Markom Marinom na čelu još vaga, tim pre što je prioritet, osim osvajanje titule, koja dogodine donosi Ligu šampiona, da se dobro prođe i u kvalifikacijama za elitno takmičenje ove sezone. Proteklih meseci u javnosti je figuriralo više imena za mesto u Zvezdinom napadu, a Republika, na osnovu svojih saznanja, suzio je izbor na petoricu, koja u ovom trenutku imaju najveće šanse.

DOKAZANI ZVEZDAŠI

Za početak, to su povratnici na Marakanu Aleksandar Pešić (30) i Ognjen Mudrinski (30). Popularni Šilja je ugovorom vezan za Karagumuruk, ali bi Zvezda u kombinatoriku s Turcima mogla da uključi čak i Ohija Omoijuanfoa, koji bi otišao u suprotnom pravcu. Kako se i ranije spekulisalo o Pešiću, crveno-beli su uvereni da bi on imao i te kako šta da ponudi, pa i da bude na nivou sezone 2017/2018, kada je za Zvezdu postigao 29 golova na 51 utakmici i bio najbolji strelac Superlige sa 25 golova.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

Proteklih dana dosta se nagađa i o Mudrinskom, kojem je zbog nepromišljenosti propao unosan transfer u Celje. On se prijatelju u video-poruci pohvalio kako je "ubio Celje", koje skuplja novac po gradu da ga dovede, te ga je upitao da li ima crnu kesu da u nju skupi pare. Njegova ljubav prema Zvezdi nikad nije bila sporna, a sigurno bi želeo da se još jednom dokaže jer u sezoni 2012/2013. nije dobio pravu šansu kod trenera Rikarda Sa Pinta, pa je otišao posle samo 23 utakmice i 11 postignutih golova.

Za razliku od dokazanih zvezdaša, druge opcije su internacionalci s dobrim pedigreom. Među prvima se spominjao Oskar Estupinjan (25), napadač Vitorije Gimares, ali ta priča dosad nije dobila epilog, te je zato još veoma aktuelna. Kolumbijac je oprobano rešenje kao devetka, ali bi mu trebalo da se uklopi u sistem srpskog prvaka, a vremena do starta kvalifikacija za Ligu šampiona je sve manje.

JAK PEDIGRE

Još jedna inostrana opcija je Senegalac Keita Balde (27). Bivši napadač Intera i Lacija je na Zvezdinom nišanu, a jedna od prednosti je i to što je slobodan u izboru nove sredine, pa se za njega ne bi plaćalo obeštećenje. Njegov poslednji klub bio je Kaljari, dakle igrao je u najjačoj ligi od pomenutih - Seriji A.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Keita Balde dok je nastupao za Lacio

Ponovo na radar čelnika na Marakani je i Andraž Šporar (28). Reprezentativac Slovenije je navodno treći put nanišanjen kao moguće pojačanje u napadu, ali je veliki problem to što ima još tri godine ugovora sa Sportingom. On je prošle godine bio na pozajmici u Midlsbrou, za koji je u Čempionšipu dao osam golova na 35 utakmica. Ako bi on dolazio u Zvezdu, to bi takođe bilo na pozajmicu.

ONI SU NA ZVEZDINOM RADARU

- Aleksandar Pešić 40%

učinak prošle sezone

31 meč

14 golova

- Oskar Estupinjan 25%

33 meč

16 golova

- Andraž Šporar 15%

37 meč

8 golova

- Keita Balde 10%

26 meč

3 golova

- Ognjen Mudrinski  10%

29 meč

18 golova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading