NEMAČKA REKLA NE UKRAJINI! Ovo oružje vam nećemo dati!

Autor:

Svet

07.07.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je od početka ruske invazije na Ukrajinu, podržavala Zelenskog i njegove pokušaje da odbrani svoju državu i narod. Međutim, ministarka odbrane Nemačke Kristin Lambreht je odbila isporuku oklopnih transportera Ukrajini, zbog kako navodi "bezbednosnih interesa Nemačke".

NEMAČKA REKLA NE UKRAJINI! Ovo oružje vam nećemo dati!

Foto: YouTube/Printscreen

Ministarka odbrane Nemačke Kristin Lambreht odbila je isporuku oklopnih transportera Fuks Ukrajini, pozivajući se na sopstvene bezbednosne interese Nemačke.

- Podržavamo Ukrajinu sa svime što je moguće i odgovorno. Ali moramo da obezbedimo sposobnost Nemačke da se odbrani - rekao je ministar SPD Nemačkoj novinskoj agenciji DPA u četvrtak, odgovarajući na zahteve Unije.

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Olaf Šolc i Volodimir Zelenski

- Zbog toga je neodgovorno želeti da se pljačka Bundesver, posebno u ovim vremenima, i želeti da ignorišete vojni savet generalnog inspektora iz neznanja. Generalni inspektor Eberhard Zorn - nemački vojnik najvišeg ranga - ranije je izjavio da ne vidi mogućnost da se tenkovi prepuste Ukrajini - tvrdi ministarka Lambreht.

Frakcija Unije želi da zatraži kratkoročnu isporuku 200 oklopnih transportera Ukrajini odlukom Bundestaga u četvrtak. Poslanička grupa se takođe poziva na odluku donetu zajedno sa koalicijom semafora u Bundestagu krajem aprila o isporuci teškog naoružanja Ukrajini, prenosi Zidojče cajtung, prenosi Kurir. 

- Za ukrajinsku vojsku radi se o brzoj isporuci pouzdanog materijala koji se može odmah upotrebiti na liniji fronta. Takav materijal se nalazi na inventaru Bundesvera i trebalo bi da ga Bundesver povuče iz upotrebe: oklopno transportno vozilo Fuks - kaže se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading