DVA MILIONA I LIGA ŠAMPIONA! Zenit hoće Erakovića, počeli pregovori, ovo je Zvezdina CRVENA LINIJA!

Autor:

Sport

25.06.2022

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi centarhalf Crvene zvezde i novopečeni srpski reprezentativac ponovo se nalazi u epicentru transfer priča.

DVA MILIONA I LIGA ŠAMPIONA! Zenit hoće Erakovića, počeli pregovori, ovo je Zvezdina CRVENA LINIJA!

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Pre samo par dana pojavila se informacija da je na adresu kluba iz Ljutice Bogdana stigla ponuga moskovskog Dinama kojim ovaj klub nudi sedam miliona evra kao otkup za transfer Strahinje Erakovića u rusku prestonicu.

Međutim vrlo brzo je menadžer mladog fudbalera demantovao da je bilo kakve ponude Dinama bilo, a istovremeno je i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić još jednom istakao da Eraković, barem u ovom momentu, nije na listi igrača koji mogu napustiti stadion "Rajko Mitić".

Foto: Printscreen

Zvezdan Terzić

Ipak, kako prenosi "Sportski žurnal", rukovodstvo Zenita je poslalo ponudu za popularnog "Čupu" koja iznosi osam miliona evropskih novčanica, a uz novac klubu sa beogradske "Marakane" bi pripali i dodatni procenti od naredne prodaje.

S obzirom da je još po okončanju prethodne sezone generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić isticao da Strahinja Eraković ne može napustiti najveći srpski stadion bez obeštećenja koje bi se kretalo između 12 i 15 miliona evra, potpuno je jasno da se ponuda Zenita u ovakvoj formi neće ni razmatrati.

Pregovori dve strane su počeli, a crveno-beli bi, prema pisanju "Žurnala" možda pristali na 10 miliona plus određene procente od naredne prodaje. Takođe, na "Marakani" insistiraju da Eraković ostane u klubu do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, što nije opcija koja se sviđa Zenitu.

Pored toga, Crvena zvezda u ovom momentu ne sme sebi dozvoliti da se pred start evropskih kvalifikacija odrekne igrača koji igra na poziciji koja je u klubu trenutno deficitarna nakon povrede Radovana Pankova, ali je i pitanje koliko bi interes imao mladi fubdaler da zaigra u klubu koji zbog sankcija ne može da nastupi na međunarodnoj sceni.

Republika

Foto: Printscreen/RTS

Radovan Pankov

Bilo kako bilo, pregovori dva kluba su počeli, pa ostaje da se vidi da li će čelnici srpskog i ruskog velikana pronaći rešenje koje će zadovoljiti sve tri strane.

U ovom trenutku deluje da će Eraković sigurno ostati u Ljutice Bogdana do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se na "Marakani" istovremeno razmišlja i o jednom od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading