I NAREDNIH SEZONA ĆEMO BITI ŠAMPIONI: Zvezdan Terzić najavio pojačanja i povratak ljubimca u klub - Delije će svakako imati šta da kažu! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

01.06.2022

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde danas je u razgovorui sa medijima sumirao prethodnu i izneo očekivanje pred narednu sezonu u kojoj Crvena zvezda ima velike ambicije.

I NAREDNIH SEZONA ĆEMO BITI ŠAMPIONI: Zvezdan Terzić najavio pojačanja i povratak ljubimca u klub - Delije će svakako imati šta da kažu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printscreen

Zvezdan Terzić je obraćanje medijima započeo analizom onoga što je urađeno u prethodnih 365 dana:

- I ova sezona je, kao i nekoliko prethodnih, bila veoma uspešna i ona će biti upisana zlatnim slovima u istoriji Crvene zvezde. Na minus pet sam rekao da odlazimo ako ne budemo šampioni, ali sam verovao. Znao sam da možemo, da hoćemo i želeo sam da svi oko mene veruju i da moraju da me prate. Uspeli smo i pokazali smo da je Crvena zvezda velika i uvek će biti velika – istakao je Terzić, pa zatim još jednom šta je klub učinio u tek završenoj sezoni:

- Osvojili smo petu uzastopnu titulu, odbranili smo Duplu krunu, peti put uzastopno se plasirali u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, nakon 30 godina izborili plasman u osminu finala UEFA takmičenja. Svedoci smo svi da smo odigrali sjajan meč protiv škotskog Rendžersa, da smo zaslužili mnogo više od časnog poraza, a videli ste svi da je Glazgov na kraju igrao finale i tek nakon penala ostao bez trofeja. Posebno moram da apostrofiram uspehe koje je Crvena zvezda oostvarila u prethodne dve godine. Crvena zvezda je osvojila 22 boda u grupnoj fazi takmičenja i to u konkurenciji ozbiljnih klubova iz ozbiljnih zemalja. Dva puta smo imali po 11 bodova i oba puta se plasirali u nokaut fazu.

Ono što svakako predstavlja najveći problem funkcionisanja srpskih klubova, jesu finansije. Kada je reč o ovoj temi Zvezdan Terzić je izjavio:

- Crvena zvezda iz godine u godinu uspeva da generiše između 40 i 50 miliona Evra u zavisnosti od ostvarenih rezultata u Evropi. Crvena zvezda je osposobila sebe da tržišno posluje, da generiše ozbiljan prihod i da iz godine u godinu ulažemo pre svega u igrački kadar. Svesni smo očekivanja navijača, ali i ciljeva koje sami postavljamo. Iz godine u godinu podižemo lestvicu. I pored svih uspeha svi smo svesni manjkavosti tima i znamo da se ekipa mora osvežiti sa tri, četiri brža igrača. Najvažnije je da imamo kostur ekipe od osam, devet sigurnih startera i to je bogatstvo ekipe. Pralazni rok ćemo iskoristiti na pravi način. Prethodnih meseci smo skautirali igrače. Trebaju nam špic, vezni igrač, desno krilo, možda i štoper – obrazložio je Zvezdan Terzić, a zatim otkrio podatak koji se do sada nije znao:

Republika

Foto: Printscreen

Zvezda će biti šampion i narednih godina

 

- Marko Marin će 10. juna biti promovisan u direktora skautinga Crvene zvezde. On je već dva, tri meseca uključen u proces skautiranja, svakodnevno radi sa sportskim direktorom Mrkelom i to će biti osveženje koje je nedostajalo Crvenoj zvezdi.

Predstavnike medija je interesovalo finansijsko poslovanje kluba:

- Naše poslovanje je transparentno. Imamo deset miliona evra od sponzora, skoro milion evra od TV prava i skoro pet miliona evra od ulaznica. Kada se tome doda da imamo prihodovanih 15-20 miliona evra od transfera, između 12 i 25 miliona evra od UEFA bonusa, dolazimo do sume između 38 i 56 miliona evra očekivanih prihoda u narednoj sezoni.

Kada je u pitanju generalni sponzor „Gasprom“, Terzić je rekao:

- Imamo još dve godine ugovora. Sada će taj ugovor biti povećan sa četiri na pet miliona evra što je špvećanje od 25%, tako da ćemo inkasirati deset miliona evra u naredne dve godine. Takođe moram da istaknem da smo zakazali prijateljsku utakmicu sa Zenitom iz Sant Petersburga koja će se odigrati najverovatnije u Sočiju 3. jula i biće to generalna proba pred start sezone.

 

 

Novianre je interesovalo kakva je sudbina Nemanje Erakovića za koga postoje interesovanja iz inostranstva:

- Stav je jasan. Za sada Eraković ne može da ide. Pogotovo ne može da ode dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona, a posle će tržište sve odrediti.

Na kraju je Zvezdan Terzić istakao šta je dugoročna težnja kluba:

- Želimo da napravimo takav sistem da nam prihodi od transfera uopšte ne treba kao prihod. Tako rade svi ozbiljni klubovi. Želimo da Crvena zvezda prihoduje dovoljno novca na drugim stranama, a s obzirom da očekujemo da i narednih sezona budemo šampioni, za očekivati je da ćemo sve više prihodovati sredstava od UEFA takmičenja i da ćemo iz godine u godinu imati jači sastav - zaključio je Zvezdan Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading