Leptiri opsedaju zvezdinu bazu! Domaćini crveno-belih na pripremama u Sloveniji imaju neobičan problem!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

22.06.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najezde retkih vrsta na Brdu kod Kranja onemogućavaju treniranje noću, a tek izgrađenom kompleksu i dalje fale reflektori.

Leptiri opsedaju zvezdinu bazu! Domaćini crveno-belih na pripremama u Sloveniji imaju neobičan problem!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde od danas pa do 4. jula u Sloveniji obaviće drugu fazu priprema, a na Brdu kod Kranja, u okviru tamošnjeg fudbalskog centra, gde će brusiti formu za narednu sezonu, mogli bi da se suoče s nesvakidašnjim problemom. Naime, na tom području nastanjene su retke vrste leptira!

Tamošnji mediji pre tri godine spekulisali su da su pomenuti insekti glavni razlog odluke Matjaža Keka, selektora "zmajčeka", da nacionalni tim iz tek izgrađenog i modernog fudbalskog kompleksa, koji je pandan našoj kući fudbala u Staroj Pazovi, premesti na obalu Jadrana - u Kopar. Osim toga, nedostaje mu i veštačko osvetljenje, pa su treninzi noću, usled najezde leptira, gotovo nemogući u takvim uslovima.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Činjenicu da fudbalski centar izgrađen 2016, u koji je uloženo 8,5 miliona evra, nema reflektore, iz Fudbalskog saveza Slovenije pravdali su na sledeći način:

- Veštačko osvetljenje ne bi trebalo postavljati zbog prekomernog svetlosnog zagađenja i raznih ekoloških ograničenja. Ali, između ostalog, i zbog retkih vrsta leptira koji žive u parku Brdo - rekao je Matjaž Krajnik, predstavnik za odnose s javnošću nacionalnog tima.

Inače, ekspedicija srpskog šampiona odsešće u hotelu "Elegans" i u njemu boraviti naredne dve nedelje. U pitanju je ekskluzivan objekat s pet zvezdica koji je, prema recenzijama posetilaca, ocenjen s visokih 9,5. Jednodnevni smeštaj u "Elegansu" (soba s krevetom), baš u periodu kada u njemu boravi Zvezda, s doručkom košta 17.615 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading