Crvena zvezda i Partizan moraju da se otvore: Razbijte kasu da uđete u LŠ!

Autor:

Sport

20.06.2022

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večiti rivali bi trebalo dobro da se pojačaju pred šampionsku trku koja, osim pehara, donosi direktan plasman u elitu i gotovo 20 miliona evra.

Crvena zvezda i Partizan moraju da se otvore: Razbijte kasu da uđete u LŠ!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Ko reskira, profitira, govorio je Del Boj u čuvenoj seriji "Mućke", ali i da će sledeće godine u ovo doba biti milioner. Njemu se to i ostvarilo, a san će narednog leta postati java i za šampiona Srbije jer će obezbediti direktno mesto u Ligi šampiona prvi put u istoriji. Najveće šanse za to daju se Crvenoj zvezdi i Partizanu, a pre svega crveno-belima da mogu do šeste titule u Superligi u nizu.

Strpljivo ulaganje:

Ulogu favorita crveno-belima doneli su rezultati minulih godina, ali i tim koji je strpljivo građen i nadograđivan, dok crno-beli praktično tek sada kreću od temelja porušene kuće. Naime, Zvezda je u proteklih pet sezona, koliko dominira domaćim terenima, uložila u tim čak 26,76 miliona evra, dok je Partizan bio znatno skromniji sa 9,22 miliona. Zato i jedni i drugi, a pre svega u Humskoj, moraju da razbiju klupsku kasu i da se dobro pojačaju.

Foto: Starsport

Aleksandar Filipović (Partizan)

 

"Parni valjak", barem za sada, još nije naučio lekciju iz minulih sezona, pa se pojačao za samo 450.000 evra - vraćen je Zlatko Šehović za 350.000 evra, dok je juče promovisan i Aleksandar Filipović, plaćen 100.000 evra. S druge strane, Zvezda je dovela samo reprezentativca Zambije Kingsija Kangvu za 800.000 evra, a danas bi trebalo da bude predstavljen i Osman Bukari, koji je plaćen dva miliona evra.

Republika

Foto: Starsport

Kingsi Kangva (Crvena zvezda)

 

Sve ovo nagoveštava zanimljivu fudbalsku pijacu ovog leta, ali, imajući u vidu trend, ništa se značajnije neće promeniti. To u razgovoru za Srpski telegraf ističe i poznati fudbalski menadžer Zoran Stojadinović.

Veliki ulog:

- Ulog u novoj sezoni je veliki, titula, direktan plasman u Ligu šampona i 20 miliona evra. Zbog dobrog rada minulih godina Zvezda je u boljoj poziciji, pa čak da nikog više ne dovede, imaće najbolji sastav u Srbiji. Lopta je sada u dvorištu Partizana, na njima je da kompletno remontuju tim za kratko vreme i pokušaju da budu konkurentni. Računica je jasna, više uložiš, više ti se vrati, ali i tu treba biti pametan i znati šta radiš. Na Marakani očigledno jesu, iza njih stoje brojke i titule. S druge strane, čistka u Partizanu hrabri, ali je pitanje mogu li nadoknaditi veliki zaostatak jer praktično kasne pet godina u polasku - jasan je Stojadinović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Stojadinović

 

Naš sagovornik smatra da je dobro ulaganje preduslov za uspeh, ali ne i garancija, što godinama gledamo u najskupljim klubovima.

- Ulaganje se isplati, ali s igračima treba znati i pogoditi. Mančester siti i PSŽ su najbolji primeri. Oni su potrošili milijarde evra na pojačanja, a pehara u Ligi šampiona nema. S druge strane, Real je trošio mnogo manje, promašivao, ali opet uspevao da stvori tim koji je osvojio Ligu šampiona pet puta u poslednjih devet sezona - smatra Zoran Stojadinović.

POTROŠILI NA POJAČANJA U POSLEDNJIH ŠEST SEZONA:

SEZONA C. ZVEZDA PARTIZAN

2022/2023.  2,8 0,45 *

2021/22.  2,6 1,15

2020/21.  1,45 0,55

2019/2020.  6,95 3,46

2018/2019.  10,46 1,1

2017/2018.  5,3 2,96

UKUPNO 29,56 9,67

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading