Žreb je rekao svoje: Sa klubovima iz Andore, Luksemburga i Malte nikada problema nismo imali!

Autor:

Sport

15.06.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je rekao svoje...

Žreb je rekao svoje: Sa klubovima iz Andore, Luksemburga i Malte nikada problema nismo imali!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Srpski predstavnici u UEFA Ligi konferencija saznali su imena protivnika u 2. kolu kvalifikacija.

Ekipa beogradskog Čukaričkog odmeriće snage 21. jula sa ekipom Rasing Uniona iz Luksemburga, dok će "Real sa Nišave" morati da sačeka okončanje prve kvalifikacione runde kako bi saznao da li će novu takmičarsku sezonu započeti sa Malte ili Andore, a potencijalni rivali su ekipe Gzira junajteda i ekipa Atletika.

 

 

Potpuno je jasno da srpski predstavnici mogu biti zadovoljni ishodom žreba i da su svakako favoriti u predstojećim mečevima, a istovremeno ovo je dobra prilika, sa istorijskog aspekta sagledati dosadašnje rezultate naših klubova sa predstavnicima navedene tri države.

Ekipa sa Banovog brda odmeriće snage sa predstavnikom Luksemburga, ekipom Rasing Uniona. Do sada niti jedan srpski klub nije odmerio snage sa ovim timom, ali su se srpski klubovi do sada u četiri navrata sastajali sa ekipama iz države koja je osnovana 963. godine.

Republika

Foto: Starsport

FK Čukarički

 

U sezoni 1957/58 u okviru Kupa evropskih šampiona Crvena zvezda je odmerila snage sa ekipom Stad Didelanž i ostvarila dva trijumfa rezultatima 9:1 i 5:0. Šest godina kasnije u istom takmičenju Partizan se sastao sa ekipom Ženeš Eša. Crno-beli su doživeli doživeli jedini poraz neke srpske ekipe u duelima sa ekipama iz Luksmeburga. Poraženi su rezultatom 1:2, ali je pobeda u Humskoj 6:2 bila više nego dovoljna za nastavak takmičenja.

Crvena zvezda je u sezoni 1974/75 odmerila snage sa Avenirom ostvarivši dva ubedljiva trijumfa 6:1 i 5:1 u okviru Kupa pobednika kupova.

Poslednji duel neke srpske ekipe sa timovima iz Luksemburga odigrao se u sezoni 2010/11 kada je subotički Spartak u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatima 2:0 i 3:3 obezbedio nastavak takmičenja.

Na osam odigranih mečeva srpski klubovi su ostvarili šest pobeda i po jedan remi i poraz uz ostvareni gol koeficijent 37:10.

Kada je reč o niškom Radničkom, ekipa sa "Čaira" je u sezoni 2018/19 već odmerila snage sa ekipom Gzira junajted i Nišlije su u oba meča ostvarile trijumfe 4:0 i 1:0.

Republika

Foto: Starsport

FK Radnički Niš

 

Računajući navedeni dvomeč, srpski i malteški klubovi su međusobno odigrali 20 susreta, a Maltežani su dva puta uspeli da izbegnu poraz.

U sezoni 2000/01 Partizan je u okviru Kupa UEFA poražen na Malti rezultatom 2:1 od ekipe Slijeme, ali je pobeda na domaćem terenu 4:1 bila dovoljna za nastavak takmičenja. Večiti rival, Crvena zvezda je 17 godina kasnije u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope odigrala nerešeno protiv Florijane rezultatom 3:3.

Statistički gledano u 20 odigranih mečeva srpski klubovi su ostvarili 18 trijumfa uz već pomenuti remi i poraz, a ukupni gol koeficijent iznosi 60:16.

Kada je reč o klubovima iz Andore, svega tri puta smo imali prilike da gledamo ove fudbalere u našoj zemlji. Partizan u sezoni 2001/02 i Smederevo 2004/05 ostvarili su ukupno četiri trijumfa, ali je stoprocentni učinak pokvario Čukarički koji je u sezoni 2014/15 protiv Santa Hulije slavio na Banovom brdu 4:0, ali je na gostovanju meč okončan bez pobendika i bez postignutog pogotka.

Samim tim, u šest odigranih mečeva ostvareno je pet trijumfa uz jedan remi i gol koeficijent 23:1.

Iz svega navedenog jasno je da su i Čukarički i niški Radnički apsolutni favoriti i da sve izuzev ubedljivih trijumfa predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju,ali ipak, treba biti i oprezan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading