Iskušenja tek predstoje: Lalatović sa Farskih ostrva kreće u pohod na Evropu!

Autor:

Sport

14.06.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je rekao svoje.

Iskušenja tek predstoje: Lalatović sa Farskih ostrva kreće u pohod na Evropu!

Foto: Starsport

Trener kragujevačkog Radničkog Nenad Lalatović

Fudbalska sezona nedavno je okončana, a nova samo što nije počela.

Žrebom u Nionu danas su izvučeni parovi 1. kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija, a ekipa banjalučkkog Borca kojeg od nedavno sa klupe predvodi srpski stručnjak Nenad Lalatović, saznala je ime prvog protvnika u pohodu ka grupnoj fazi najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

Najbolji fudbalski kolektiv Republike Srpske nije bio u grupi nosilaca prilikom žreba, a i pored činjenice da je za protivnika dobio ekipu sa Farskih ostrva, može se reći da Banjalučani nisu imali sreće.

Naime, ekipa B36 Toršavn je jedina ekipa ove ostrvske zemlje koja je uspela tokom kvalifikacija da preskoči čak tri runde. Prethodne sezone, oni su uspešno nastupali u Ligi Evrope, a eliminisani su od CSKA iz Sofije.

Prvi susret između Borca i ekipe iz Toršavna igra se 7. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci, a revanš će biti odigran sedam dana kasnije na stadionu "Gundadulur" u Toršavnu.

Republika

Foto: FK Borac Banja Luka

Liga konferencija: Borac Banja Luka

 

Treba napomenuti da će ovo biti deveti izlazak banjalučke ekipe na međunarodnu scenu. Prvi put su u okviru evropskih kupova učestvovali u sezoni 1975/75 kada su u okviru Kupa pobednika kupova eliminisali luksemburški Rumelanž rezulttima 9:0 i 5:1, ali ih je već u drugom kolu eliminisao Anderleht (1:0, 0:3).

Najveći uspeh na međunarodnoj sceni Borac je ostvario u sezoni 1991/92 kada su u okviru Mitropa kupa stigli do finala ovog takmičenja gde ih je nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisala ekipa BVSC-a iz Budimpešte (1:1-5:3).

U novijoj istoriji Borac nije uspeo da dogura dalje od drugog kvalifikacionog kola nekog evropskog takmičenja, a prethodne sezone su u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona nesrećno eliminisani od rumunskog Kluža (2:1, 1:3), da bi istu sudbinu doživelii u Ligi Evrope gde je bolji od Banjalučana bio severnoirski Linfild (0:0, 0:4).

Pred novi sezonu trener Nenad Lalatović i svi u Borcu svakako imaju daleko veće ambicije i kada je međunarodna scena u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading