STAVLJENA JE TAČKA: Ovosezonska Bundesliga je završena - Štutgart se spasao u poslednjim trenucima, Herta i dalje strepi od selide u Cvajtu!

Autor:

Sport

14.05.2022

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevima 34. kola okončana je ovosezonska Bundes liga.

STAVLJENA JE TAČKA: Ovosezonska Bundesliga je završena - Štutgart se spasao u poslednjim trenucima, Herta i dalje strepi od selide u Cvajtu!

Foto: Tanjug/AP

Pitanje šampiona od ranije je bilo poznato, ali je poslednje kolo Bundeslige donelo mnogobrojne neizvesnosti kada je prevashodno plasman u UEFA Evro kupove za narednu sezonu u pitanju, ali i kada se radi o opstanku, tj. o plasmanu u dodatni baraž koji može značiti i priliku za očuvanje statusa člana elitnog ranga nemačkog fudbala.

Veliki broj golova viđen je u poslednjem kolu nemačke Bundeslige.

 

 

Union Berlin - Bohum 3:2 (2:0)

Ekipa Union Berlina ostvarila je veliki uspeh plasiravši se u Ligu Evrope naredne sezone. U poslednjem ovosezonskom meču pred svojom publikom ostvarili su 16 rijumf u sezoni.

Već nakon 25 minuta igre domaćin je stigao do dva gola prednosti i tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku susreta gosti uspevaju da stignu do izjednačenja, ali domaćin u poslednjim trenucima susreta uspeva preko Taiva da stigne do trećeg pogotka i trijumfa na samom kraju sezone.

Majnc - Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:2)

Duel između Majnca i Ajntrahta iz Frankfurta nije imao rezultatski značaj. Domaćin je već u 10. minutu stigao do prednosti, ali ekipa našeg Filipa Kostića do odlaska na odmor uspeva da stigne do rezultatskog preokreta.

Početkom drugog poluvremena Markus Ingvartsen svojim drugim pogotkom postavlja i konačnih 2:2.

Arminija Bilefeld - Lajpcig 1:1 (0:0)

Ekipa iz Bilefelda još ranije je izgubila status Bundesligaša, dok sa druge strane ekipa Lajpciga je vodila do poslednjeg trenutka borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Na kraju, podelom bodova svakako su obe ekipe zadovoljne.

Iznenađujuće, domaćin je poveo u 70. minutu susreta, a Lajpcig je pogotkom Vilija Orbana u zaustavnom vremenu stigao do toliko željenog remija.

Bajer Leverkuzen - Frajburg 2:1 (0:0)

Susret u Leverkuzenu imao je za gostujuću ekipu mnogo veći značaj. Eventualnom pobedom Frajburg je mogao da stigne do istorijskog uspeha i plasmana u evropsku fudbalsku elitu.

Pogotkom Lukasa Alarija Bajer je stigao do prednosti, ali veliak drama viđena je u poslednjim trenucima meča. Gosti stižu do poravnanja u 88. minutu i u tom momentu do plasmana u Ligu šampiona delio ih je samo još jedan pogodak.

Ipak, u tome nisu uspeli. Domaćin je uspeo u sedmom minutu nadoknade vremena da stigne do pogotka i tako aktuelnu sezonu okonča trijumfom i zvanjem trećeplsirane ekipe Bundes lige.

Frajburgu za utehu ostaje Liga Evrope. 

Borusija Dortmund - Herta Berlin 2:1 (0:1)

Za "Milionere" nikakvog značaja susret sa ekipom berlinske Herte nije imao.

U tom tonu je meč i započeo, pa su gosti već nakon 18 minuta igre imali prednost na svojoj strani.

Ipak, polovinom drugog poluvremena Borusija je stigla do preokreta, što je izazvalo tugu u Berlinu jer će Herta morati tek kroz plej-aut da proba da izbegne selidbu u "Cvajtu".

 

 

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 5:1 (3:1)

Susret dve ekipe koje nisu imali rezultatski imperativ pred ovaj susret protekao je u pravoj goleadi.

Gosti su već u 2. minutu susreta preko Andreja Kramarića poveli, ali onda domaća ekipa ubacuje u "petu brzinu" i za svega 40 minuta postiže pet pogodaka i stiže do više nego ubedljivog trijumfa.

Augsburg - Grojter Firt 2:1 (1:1)

I susret između Augsburga i Grojter Firta nije imao rezultatski značaj. Domaćin će i naredne sezone biti član Bundeslige, dok je ekipa Grojter Firta odavno prežaljena.

Domaćin je na kraju ostvario trijumf pred svojim navijačima i uspešno okončao sezonu.

Štutgart - Keln 2:1 (1:0)

Verovatno i najzanimljiviji susret današnjeg dana odigran je u Štutgartu. Domaćin je svim silama pokušavao da izbegne plej-aut i u tome je na kraju uspeo.

Golom saše Kalajdžica "Švabe" su stigle do prednosti u 12 minutu meča, a nakon izjednačenja na isteku punog sata igre, Štutgart u zaustavnom vremenu pogotkom Endoa ostvaruje ono što mnogi nisu očekivali.

 

 

Volfsburg - Bajern Minhen 2:2 (1:2)

Zvanični šampion, ekipa minhenskog Bajerna odavno je obezbedila novu šampionsku titulu. I pored toga, Bavarci uspevaju da stignu do dva gola prednosti, a u strelce su se upisali Josip Stanišić i Robert Levandovski.

Domaćin ipak nije želeo da se preda i u finišu prvog i početkom drugog poluvremena stiže do izjednačenja. Tim rezultatom ovaj meč je i okončan.

Ovime je spuštena zavesa na Bundesligu u sezoni 2021/22. Minhenski Bajern je ponovo stigao do trofeja, a uz njih u Ligu šampiona odlaze i Borusija iz Dortmunda, Bajer Leverkuzen i Lajpcig.

Plasman u Ligu Evrope obezbedili su Union Berlin i Frajburg, dok će ekipa Kelna naredne sezone biti deo Lige konferencija.

U Cvajtu se sele Arminija iz Bilefelda i Grojter Firt, dok će u dodatnom doigravanju za opstanak u društvu najboljih učestvovati berlinska Herta.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading