POVRATAK NA KLUPU: Paunović preuzima POSRNULOG španskog VELIKANA!

Autor:

Sport

14.05.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski stručnjak najveći uspeh u trenerskoj karijeri ostvario je 2015. godine kada je kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina postao prvak sveta na Novom zelandu.

POVRATAK NA KLUPU: Paunović preuzima POSRNULOG španskog VELIKANA!

Foto: Profimedia.rs

Veljko Paunović

Bivši srpski fudbaler, a sada trener, Veljko Paunović (44) čovek je koji je doneo možda i najveću radost ljudima u Srbiji kada je u pitanju fudbal.

Popularni Paun bio je selektor našeg nacionalnog tima do 20 godina kada je u leto 2015. godine osvojeno Svetsko prvenstvo do 20 godina na Novom zelandu.

Republika

Foto: Starsport

Veljko Paunović 2015. godine sa peharom prvaka sveta do 20 godina

Mladi stručnjak bez posla je od februara 2022. godine kada je dobio otkaz u engleskom drugoligašu Redingu, ali bi novu sezonu mogao da dočeka u Španiji.

Naime, prema pisanju medija sa Pirineja, Veljko Paunović prvi je kandidat za novog trenera posrnulog velikana Saragose (šest trofeja Kupa Španije i po jedan nacionalni Superkup i Kup pobednika kupova), koja ove godine slavi 90 godina postojanja, ali kao drugoligaš.

 

 

Uprava kluba sa stadiona "La Romareda" nije zadovoljna trenutnim trenerom Huanom Injasijem Martinezom pošto je ekipa na 14. mestu dva kola pre kraja Segunde.

Veljko Paunović ima dobru "prođu" kod rukovostva, najviše kod investitora Horhea Masa, koji sa Dejvidom Bekamom vodi Inter Majami.

Republika

Foto: Starsport

 

Amerikanac poreklom sa Kube upoznao je Pauna dok je Srbin četiri godine trenirao Čikago Fajer u MLS ligi.

Mediji u Španiji pišu da je Horhea oduševilo to što mladi stručnjak ima hrabar pristup utakmicama i da voli da pruži šansu produktima omladinske škole.

Republika

Foto: Starsport

 

Ipak, ceo posao zavisi od Migela Toresilja, sportskog direktora Saragose. Njemu ugovor ističe na kraju sezone i ponuđen mu je novi, i ukoliko ga prihvati, krenuće se u pregovore sa čovekom rođenim u Strumici.

Ukoliko se dogovori sa Saragosom, Veljko Paunović bi se vratio u Španiju pošto je na Pirinejima nosio dresove Marbelje, Atletiko Madrida, Maljorke, Ovijeda, Tenerifa, Hetafea i Almerije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading