SVE JE POZNATO: Evo kada startuje najvažnije prvenstvo u istoriji fudbalske Srbije!

Autor:

Sport

01.06.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utisci tek okončane fudbalske sezone nisu se ni slegli, a već je poznato kada će srpski fudbalski superligaši ponovo krenuti u borbu za bodove.

SVE JE POZNATO: Evo kada startuje najvažnije prvenstvo u istoriji fudbalske Srbije!

Foto: Starsport

Grb Fudbalskog saveza Srbije

Kalendar takmičenja za sezonu 2022/23 je poznat. Ono što se prevashodno zna, jeste činjenica da će u celoj Evropi predstojeća sezona biti u najmanju ruku specifična, jer se prvi put u istoriji Svetko fudbalsko prvenstvo igra krajem godine, pa je ta činjenica znatno uticala na sva takmičenja, kako nacionalna, tako i ona u okviru evropskih kupova.

Kada je reč o domaćoj Super ligi, sistem takmičenja ostaje isti. Ukupno 16 ekipa odigraće dvokružni bod sistem (ukupno 30 prvenstvenih kola), nakon čega se liga deli na plej-of i plej-aut gde će svaki od timova odigrati još po sedam mečeva.

Borba za bodove startuje već 9. jula što svakako može predstavljati veliki problem igračima jer izmađu poslednjeg kola u sezoni 2021/22 i prvog u narednoj neće proći ni mesec i po dana, a u tom kratkom periodu fudbaleri moraju i da se odmore, ali i pripreme za predstojeće obaveze.

Republika

Foto: Starsport

Večiti rivali će ponovo odlučivati o tituli

 

Prvi, jesenji deo šampionata za sezonu 2022/23 završava se 13. novembra mečevima 19. prvenstvenog kola, nakon kojeg sledi gotovo tromesečna pauza, jer je start prolećnog dela sezone zakazan za 4. februar.

Srbija će novog šampiona dobiti najkasnije 27. maja 2023. godine kada su na programu mečevi poslednjeg 37. kola, a takmičarska sezona će biti okončana 3. juna naredne godine kada je planirano odigravanje finalnog meča Kupa Srbije.

Inače, treba napomenuti da je naredno prvenstvo 2022/23 možda i najznačajnije kada je u pitanju srpski fudbal. Naime, šampion naše zemlje u narednoj sezoni imaće direktnu prohodnost u grupnu fazu UEFA Lige šampiona, dok će drugoplasirana ekipa učestvovati u kvalifikacijama istog takmičenja, a ukupno čak pet timova srpske Super lige obezbediće evropske vize za sezonu 2023/24.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading