VIŠE NITI JEDAN REKORD NIJE NEDOSTIŽAN: Stanković na pragu da sruši ono što niko nije u poslenjih pola veka!

Autor:

Sport

27.05.2022

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po malo iznenađujuće, aktuelni trener crveno-belog fudbalskog kolektiva stigao je na stadiuon „Rajko Mitić“ polovinjom decembra 2019. godine.

VIŠE NITI JEDAN REKORD NIJE NEDOSTIŽAN: Stanković na pragu da sruši ono što niko nije u poslenjih pola veka!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Mnogo je skeptika bilo kada se u društvu Zvezdana Terzića upravo Dejan Stanković pojavio u Medija centru našeg najvećeg stadiona, posebno nakon ere u kojoj je Vladan Milojević ostvario najbolje klupske rezultate u psolednje tri decenije.

Već u prvoj polusezoni Stanković je osvojio šampionsku titulu, ali je imao i olakšavajuću okolnost u činjenicu da mu je prethodnih ostavio priličnu bodovnu prednost.

Međutim, Dejan Stanković i naredne dve sezone ostvaruje fantastične rezultate. Osvojio je sve moguće trofeje, dva puta je sa klubom igrao i prolećnu eliminacionu fazu, a jedino što mu moždda najveći kritičari mogu prigovoriti, jeste činjenica da u dva pokušaja nije uspeo ekipu da uvede u grupnu fazu UEFA Lige šampiona.

Svim navedenim činjenicama, sa pet osvojenih trofeja u dve i po godine šefovanja u Ljutice Bogdana, Stanković se izjednačio po broju osvojenih troifeja sa Slavoljubom Muslinom, a opasno se približio na večnoj listi najtrofejnijih trenera Crvene zvezde legendarnom Miljanu Miljaniću.

Republika

Foto: Starsport

Legendarni Miljan Miljanić

 

Popularni Miljan je u periodu od 1966. do 1974. godine sa crveno-belim fudbalerima osvojio četiri šampionske titule, tri trofeja u Kupu Maršala Tita, a jednom je ekipa bila najbolja u međunarodnom Mitropa kupu.

Iza Miljanića na listi najtrofejnijih Zvezdinih trenera trenutno se sedam trofeja nalazi Miša Pavić koji svoj „potpis stavio“ na tri prvenstva, isto toliko kup takmičenja, ako i na jedan Mitropa kup.

S obzirom da je Stanković pre samo nekoliko dana produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, jasno je da će se broj trofeja na njegovom kontu uvećati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading