Aleksandar Kolarov završio karijeru!

Autor:

Sport

19.06.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okačio kopačke o klin.

Aleksandar Kolarov završio karijeru!

Foto: Starsport

Aleksandar Kolarov

Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov (36) odlučio je da završi igračku karijeru.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije je poslednje dve sezone igrao za Inter iz Milana.

- Oduvek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspeo da ostvarim ono što je oduvek bio moj san - naveo je Kolarov u saopštenju.

Nastavio je u istom ritmu.

- Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom delu moje karijere. Najpre svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vredno su radili iz drugog plana - dodao je levonogi bombarder.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Kolarov u dresu Srbije

Međutim, on se neće oprostiti od fudbala, već će ostati u tom sportu na nekim drugim funkcijama.

- Dolazim do kraja ove faze u svom životu osećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar delom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmeren ka svom "drugom" životu u svetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije u Koverćanu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta - zaključio je Kolarov.

Kolarov je fudbalom počeo da se bavi u mlađim kategorijama Crvene zvezde, ali nije dogurao do prvog tima, niti mu je kasnije ostvaren san da zaigra u dresu voljenog kluba. Profesionalnu karijeru je startovao u Čukaričkom, a zatim je igrao još za OFK Beograd, Lacio, Mančester siti i Romu, pre nego što je stigao u Inter iz kog je otišao u penziju.

Za reprezentaciju Srbije je debitovao 2008. godine i od tada je sakupio 94 nastupa u dresu sa nacionalnim grbom, a postigao je 11 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading