BRUKA WESTA 65 TOWER: Najavili ga kao život sa pet zvezdica, a stanari PO SAT VREMENA ČEKAJU SAMO LIFT! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

19.06.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi došli do svojih stanova u kuli koja ima 40 spratova, stanari i po sat vremena čekaju lift. Kada uđu u stan curi im klima, kada prolaze kroz zgradu prljaju se i prašnjave, a obećani bazen i ostale pogodnosti su i dalje maštarija.

BRUKA WESTA 65 TOWER: Najavili ga kao život sa pet zvezdica, a stanari PO SAT VREMENA ČEKAJU SAMO LIFT! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

"Luks de luks" kako kaže naš narod, ali samo na papiru! Ovo je iskustvo ljudi koji su debelo platili svoje stanove u WEST 65 Tower, koji pripada stambeno-poslovnom kompleksu West 65 i ima 40 spratova. Ono sa čime su se susreli prilikom useljenja bio je šok - sve je i dalje veliko gradilište.

Obećanje da će biti bazena, spa, teretane, ostalo je samo na tome...obećanju, čijem ispunjenju se nadaju stanari, svesni da su u velikom problemu, jer od osnovnih uslova koji nisu kako treba, ove luksuznije stvari ko zna kad će doći na red za "popravku".

Kvadrat u ovim stanovima, koji mogu biti trosobni, četvorosobni...drugačije se vrednuje i u zavisnosti od sprata na kome se nalaze, ide i do 5.000 evra na tržištu.

Nezadovoljni stanari, koji žele da ostanu anonimni, uzevši u obzir situaciju u kojoj se njihov životni prostor i dalje sređuje, navode šta je to što dobijaju za tih nekoliko hiljada evra po kvadratu, u kompleksu u kome stan od stotinak kvadrata može da košta do pola miliona evra.

Foto: Privatna arhiva

Ulaz u spa, bazen i teretanu

- Kupili smo luksuzne stanove, a sa useljenjem se kasnilo više od godinu dana, pri tom, zgrada je i dalje jedno veliko gradilište. Odnos prema kupcima je bahat, što je neverovatno, budući da zgrada ima sto mana. Počevši od toga da samo liftove čekamo po sat vremena. Zamislite kako je to, npr. vratite se sa posla, želite što pre da uđete u svoj stan, a onda sat vremena čekate lift - navodi jedan od nezadovoljnih stanara za Republiku i dodaje:

- To je zbog toga što liftovi ne funkcionišu samostalno. Tek kad je krenulo da se piše u medijima o našoj situaciji hitno su pustili dva lifta za stanare. Isto tako, krš koji je dugo bio u zgradi, zbog kog je bilo nemoguće proći kroz nju, a ne uprljati se, sklonili su brzo kad su videli novinske natpise. Ali opet, sve to je samo "našminkano", problemi i dalje postoje i ne mogu se tako lako i brzo sanirati.

Foto: Privatna arhiva

"Instant" sređivanje, ulaz sa nivoa -1

Problemi se, kako kaže, samo nižu, počelo je sa posledicama lošeg kvaliteta radova, a došlo je do stvari koje ozbiljno remete življenje u ovoj "luksuznoj" kuli.

 - Loš je moleraj, parketi su se podigli u nekim stanovima, slegala se zgrada, pa su popucali prozori na višim spratovima. Stepeništa nisu gotova, u betonu su, neko je pre neki dan išao tuda i ulepio se u neki lepak. Bile su poplave. Jasno mi je da se tako nešto može desiti i u drugim zgradama, ali investitori nisu spremni da brzo to saniraju. Signala nema svuda, trenutno je ta situacija malo bolja, ali do pre neki dan signala uopšte nije bilo na višim spratovima. Zamislite, desi se da se zaglavite recimo na 30. spratu u liftu, a nemate signal da zovete da vas izvuku - objašnjava naš sagovornik.

Dok na sajtu reklamiraju nezavisno kontrolisano grejanje i sistem optimalnog hladjenja, u realnosti iz klime curi voda.

- Klimatizacija je loša u nekim stanovima, ima dosta curenja klime. Ima stanova koji su skroz u staklu, pa je sve poput staklene bašte, kad sunce "upeče", a vama ne radi klima, ne možete ni da zamislite kako je to. Zvanična cena pre četiri godine za kvadrat u ovoj zgradi bila je od 3.000 do 4.500 evra. Stanari su jako nezadovoljni, pričamo među sobom, za šta imamo vremena čekajući lift, manje-više svi imamo iste probleme, svi smo besni, većina planira da proda stanove - ističe stanar tornja u West 65 i dodaje:

- Ko zna kad će zgrada biti gotova, neka predviđanja su da neće biti do kraja godine. Prvo su rekli da ćemo se useliti u proleće 2021. godine i da će tada biti gotovo. Pa su to pomerili za 1. jun, potom za prvi septembar, pa za 1. novembar, onda je ostalo za 31. decembar, ali do toga nije došlo. Tek 13. maja su dobili upotrebnu dozvolu da zgrada može da se useli, što je godinu i nešto dana kasnije u odnosu na obećano. Izgovor im je bila korona. Ali vremenom su prestali da nas obaveštavaju o kašnjenju, investitori su se ponašali bahato.

Trenutno je oko dvadesetak porodica useljeno u kulu, a njihov život iz snova u pet zvezdica nije ni izbliza kako su ga zamišljali.

- Strašno je to što živimo na gradilištu, svuda je prljavo, prašina je po hodnicima, to nisu uslovi za život. Faktički kupite klot stan, sa skupim održavanjem, koje plaćate, iako nemate ništa od navedenog čime su vas i privoleli da kupite ovakve stanove - zaključuje naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Ulaz u spa, bazen i teretanu

I sada kada pristupite sajtu na kom se reklamira ovaj stambeno - poslovni kompleks, u okviru koga se nalaze pomenuta Kula, Avenija i šoping mol, možete videti koji su planovi i obećanja o uslovima života.

Kada je reč konkretno o tornju govori se o konsieržu i ulasku isključivo stanara sa karticom, dok u realnosti imate osnovni problem dolaska do stana, jer je reč o višespratnici koja broji 40 spratova, a lift se čeka i do sat vremena.

Takođe, reklama obećava kontrolisano grejanje i sistem optimalnog hlađenja, dok stanarima iz klime curi tečnost.

- Odmor za dušu i telo. Ostavite stres iza sebe i direkto iz stana, liftom se spustite u oazu relaksacije. Život u Tower-u bogatiji je za uživanje u moderno opremljenom Spa centru. To je idealno mesto da pronađete pravi balans nakon teškog dana na poslu - bazen dug 20m sa termalnom vodom od 30 stepeni, tursko kupatilo, sauna, teretana... - sve to navodi se na sajtu, a i dalje nije ni izbliza gotovo sa radovima.

Na pitanja Republike poslata mejlom West 65 kako komentarišu ove navode stanara i da li je tačno da su uselili dvadesetak porodica, a da nisu pripremili niti osposobili ono što je obećano, kao i da li su kao izgovor za kašnjenje sa završetkom radova koristili koronu, nismo dobili odgovor.

Foto: Privatna arhiva

Liftovi, ulaz u zgradu sa nivoa -1

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading