Zvezda igrala i skupila 2.279.100 dinara za ugrožene

Autor:

Sport

31.05.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda organizovao je akciju po kojoj se za svaku kupljenu ulaznicu na šest utakmica odigranih na stadionu "Rajko Mitić", odvajalo 100 dinara koji su bili namenjeni osobama sa smetanjama u razvoju. Tako je krajem marta u Medija centru našeg najtrofejnijeg kluba bila održana konferencija i svojevrsno žrebanje, u kojima su predstavnici ukupno šest udruženja izvlačili utakmice sa kojih će im pripasti novac. Rezultati su bili sledeći: Savez slepih Srbije (Crvena zvezda - Partizan), Gradska organizacija gluvih Beograda (Crvena zvezda - Radnički 1923), Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom (Crvena zvezda - TSC), Savez za cerebralnu i dečiju paralizu (Crvena zvezda - Voždovac), Savez paraplegičara i kvadriplegičara (Crvena zvezda - Radnički Niš), Udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom (Crvena zvezda - Čukarički).

Zvezda igrala i skupila 2.279.100 dinara za ugrožene

Foto: FK Crvena zvezda

Akcija je bila i više nego uspešna, jer je Crvena zvezda prikupila 2.279.100 dinara! Veliku humanost pokazali su crveno-beli, koji su svim udruženjima uručili čekove novca, a napomena je da je sa meča Crvena zvezda - Partizan, novac podeljen na sva udruženja, ali da je najveći deo, osim u Savez slepih Srbije koji je izvukao tu utakmicu, otišao i Savezu za cerebralnu i dečiju paralizu, s obzirom da je bio besplatan ulaz za duel šampiona Srbije i Voždovca. 

 

Savez udruženja Srbije za pomoć osobama - 214.000; Udruženje gluvih Beograd - 596.900; Savez slepih Srbije - 873.000, Udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom - 237.000; Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije - 252.000; Savez za cerebralnu i dečiju paralizu - 556.200.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading