PREDSEDNIK NAJAVIO FORMIRANJE VLADE! Radujem se skorom formiranju novog parlamenta!

Autor:

Vesti

31.05.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je položio zakletvu u Narodnoj skupštini čime je zvanično počeo drugi predsednički mandat.

PREDSEDNIK NAJAVIO FORMIRANJE VLADE! Radujem se skorom formiranju novog parlamenta!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Želim da kažem da se radujem skorom formiranju novog parlamenta, nadam se da će se uskoro završiti sve izborne radnje - rekao je Vučić.

- Formiranje nove Vlade je, rekao bih, od presudnog značaja i, imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo, tešku situaciju, mi već danas morao da razmišljamo,a ne mogu sam, kao neko ko je dobio veliku podršku naroda, već je potrebna Vlada da to radi, a svakako će to biti ona koja  bude imala puni legitimitet. - 

- Očekujem da nova Vlada bude formirana do kraja jula meseca - izjavio je tokom svečanog govora u Narodnoj skupštini predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Da uključimo što je moguće više pripadnika ne samo srpskog, nego da u Vladi budu i Mađari i Hrvati i Romi i predstavnici svih nacionalnosti koje žele dobro ovoj zemlji - reka je Vučić.

- Od nove Vlade očekujem prvo naš evropski put, kada govorimo o Evropi ona nam je postala obavezni deo usputnog pominjanja ali i nešto što najlakše možemo da kritikujemo, napadamo ali da opet razmišljamo koliko ćemo pomoći da tražimo. Povezanost sa krizom u Ukrajini pitanje KiM biće još teže za rešavanje. KiM biće im veća i važnija tema, reći će da Kosovo nije ni slično kao drugi primeri u svetu. Znam da ovo niko ne želi da sluša ovo ali mi moramo da tražimo kompromis, da čuvamo naš narod na KiM.-

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading