OZBILJNA PRIPREMA ZA EVROPU: Ugovor je parafiran – Levi bek stiže iz Francuske, a tu nije kraj pojačanjima!

Autor:

Sport

30.05.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niški „čair“ podrhtava...

OZBILJNA PRIPREMA ZA EVROPU: Ugovor je parafiran – Levi bek stiže iz Francuske, a tu nije kraj pojačanjima!

Foto: Starsport

Ekipa Radničkog iz Niša obezbedila je novi izlazak na Evro scenu, a očigledno rukovodstvo „Reala sa Nišave“ ne želi da igra samo epizodnu ulogu u okviru UEFA Lige konferencija.

Prvo pojačanje koje je pojačalo nišku ekipu jeste francuski levi bek Makua Gakua. Gakua ima 22 godine, prošao je kompletnu fudbalsku školu ekipe Avra, a zatim je nastupao u nižim ligama francuskog fudbala.

On na „Čair“ stiže bez obeštećenja i očekuje se da predstavlja pojačanje Radničkom kako u nacionalnom šampionatu, tako i u okviru evropskih takmičenja.

Prema dostupnim informacijama iz Niša, Gokua neće biti jedino pojačanje ove ekipe. Rukovodstvo kluba želi da u svoje redove dovede još jedno internacionalno pojačanje, a u planu je dovođenje i trojice iskusnih srpskih fudbalera.

Foto: FK Radnički Niš

Ekipa je znala da proslavi novi izlazak na Evro scenu

 

Ekipa Radničkog ima velike ambicije u narednoj sezoni. Cilj kluba svakako će biti da ponovo obezbedi plasman na evropsku scenu, a pokušaće i da načine podvig u okviru Lige konferencija i postanu prvu srpki klub nakon Crvene zvezde i Partizana koji će učestvovati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja.

Svakako bi učešće u grupnoj fazi bio fantastičan podvig i to u godini u kojoj će niški klub prolaviti pun vek postojanja.

Inače treba napomenuti da je ekipa Radničkog iz Niša svoj najveći uspeh na međunarodnoj sceni ostvarila u sezoni 1981/82 kada su igrali u polufinalu tadašnjeg Kupa UEFA.

- Radnički Niš u Kupu UEFA 1981/82:

1. kolo: Radnički Niš – Napoli (ITA) 0:0, 2:2

2. kolo: Radnički Niš – Grashopers (ŠVA) 2;0, 0:2 – 3:0

Osmina finala: Radnički Niš – Fejenord (HOL) 2:0, 0:1

Četvrtfinale: Radnički Niš – Dandi junajted (ŠKO) 3:0, 0:2

Polufinale: Radnički Niš – HSV (NEM) 2:1, 1:5

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading