SRBIJA JE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Orlići velikim preokretom do završnog turnira!

Autor:

Sport

29.03.2022

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) ostvarila je veliki uspeh na završnom turniru za plasman na Prvenstvo Evrope i izborila učešće na kontinentalnom šampionatu koje se održava u Izraelu (15.maj – 1.jun 2022.).

SRBIJA JE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Orlići velikim preokretom do završnog turnira!

Foto: FSS

Kadeti Srbije

U meču odluke izabranici selektora Radovana Krivokapića, posle mnogo drame i preokreta, savladali su Vels - 4:2 (0:1).

Prethodno su Orlići bili bolji od Turske (3:2) i igrali nerešeno sa domaćinom turnira, Slovenijom (2:2).

U duelu sa Velšanima Srbija je imala dva gola minusa, možda i neočekivano, jer su prema ranije prikazanim mečevima, naši kadeti bili veliki favoriti. Fudbal je ipak priredio iznenađenje, ali upornost, znanje i veliko srce kadeta Srbije donelo je preokret i zasluženi plasman Orlića na Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: FSS

Orlići slave gol

Sa po dva gola u mreži Velšana junaci meča su bili Bubanj i Milošević, ali apsolutno svi igrači, naravno i stručni štab na čelu sa selektorom Radovanom Krivokapiće, zaslužuju čestitke za sve ostvareno u Sloveniji i uspeh vredan pažnje, plasman na Prvenstvo Evrope.

VELS - SRBIJA 2:4 (1:0)

/Osmand 19, Bendžamin 55 - Bubanj 59, 77, Milošević 63p, 69/

Stadion u Radencima.

VELS: Pradić, Senior, Abot (64. Endijapan), Viliams, Šo, Esvort (53. Vots), Goden, Haris, Lojd (75. Kruv), Bendžamin (75. Fleming), Osmand (52. Mpadi). Selektor: Ričard Viliams.

SRBIJA: Marinković (88. Lijeskić), Đekić, Majstorović, Serafimović, Bukinac (80. Nedeljković), Pivaš, Šljivić (73. Nikolašević), Stojanović (46. Mijatović), Radonjić (73. Vukičević), Milošević, Bubanj. Selektor: Radovan Krivokapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading