GORI SVE: Šampion Srbije već naredne sezone dobija DIREKTNO mesto u Ligi šampiona, tek sad nas čeka ŽESTOKA borba za titulu!

Autor:

Sport

29.03.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija!

GORI SVE: Šampion Srbije već naredne sezone dobija DIREKTNO mesto u Ligi šampiona, tek sad nas čeka ŽESTOKA borba za titulu!

Foto: Starsport

Detalj sa 166. Večitog derbija

Srpski fudbal je osigurao direktno mesto u Ligi šampiona od sezone 2023/24, ali bi već u narednoj šampion Srbije mogao direktno u elitno takmičenje.

UEFA razmatra da izmeni sistem kvalifikacija, a sve to zbog verovatnog izbacivanja ruskih timova iz evropskih takmičenja.

Kako prenosi britanski da ukoliko suspenzija ruskih klubova ostane na snazi, šampion Srbije bi od toga mogao da profitira i dobije mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

 

 

Naime, UEFA navodno razmatra da mesto Rusije zauzme prva sledeća ekipa na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta, a to mesto zauzima upravo Srbija.

Crvena zvezda i Partizan su ove sezone imali fantastične rezultate u Evropi, sa kojima su srpski fudbal doveli do 11. mesta na UEFA listi, što je jedna pozicija iz Rusije. Da je sve normalno Srbija bi direktno mesto dobila od sezone 2023/24, ali bi suspenzija Rusa mogla da značano ubrza taj proces, te bi crveno ili crno-beli već naredne sezone mogli direktno do elite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Alo

29.03.2022 17:56

Ne treba se radovati tuđoj nesreći,stariji neka se sete,kada su nas zbog sankcija,izbacili sa ep u fudbalu,pustili dance i oni bili prvaci te tada jadne europe