SRĐAN OBRADOVIĆ SE VRAĆA: Nisam ubio čoveka, želim da sudim u Superligi!

Autor:

Sport

27.03.2022

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Obradović je slobodan čovek.

SRĐAN OBRADOVIĆ SE VRAĆA: Nisam ubio čoveka, želim da sudim u Superligi!

Foto: Starsport

Posle četiri godine Vrhovni kasacioni sud oslobodio je Srđana Obradovića od optužbi da je zloupotrebio službeni položaj i odlukama donetim protivno pravilima igre na štetu fudbalera niškog Radničkog pogurao Spartak ka pobedi u finišu sezone 2017/18.

On je optužen zbog penala koje je dosudio Subotičanima, a posebno problematičan je bio onaj iz same završnice utakmice.

Obradovića je prvo Viši sud u Novom Sadu osudio na desetogodišnju suspenziju iz fudbala, kao i 15 meseci zatvora, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud.

Ipak, posle tri i po godine razvlačenja po sudovima i skoro mesec dana pritvora, arbitar iz Jagodine zvanično je slobodan. U razgovoru za Informer, Obradović priznaje da je takvom ishodu nadao, donekle ga i očekivao.

- Naravno da sam verovao, i moji branioci Igor Petrović iz Jagodine i Goran Karadarević iz Novog Sada. Imali smo snage do kraja i verovali smo da je pravda dostižna. Samo moja duša zna kako sam sve ovo izdržao i preživeo, torturu koja je trajala četiri godine. Ali, na kraju je pravda zadovoljena. Očistio sam obraz. Ružno je kada u medijima piše uz vaše ime robija. Nisam ubio čovek, svirao sam kazneni udarac. Ružno je, to je gledala moja porodica, roditelji, deca - rekao je on za Informer.

Obradović priznaje da je osetio veliko olakšanje kada je dobio oslobađajuću presudu.

- Prolazio sam kroz pakao četiri godine. Naravno da mi je pao kamen sa srca, jer je van svake pameti ići 15 posle prve presude, pa 12 meseci u zatvor zbog jednog svirano kaznenog udarca. Mislim da bih bio jedini na svetu koji bi zbog kaznenog udarca išao u zatvor. Ne znam zašto se sve ovo dešavalo, ne želim da ulazim u to.

Sada je dobio i pravo da od države Srbije traži odšetu zbog boravka u pritvoru. Ipak, Obradovič kaže da mu to uopšte nije u prvom planu.

- O tome nisam razmišljao, verujte. Meni je bitna presuda. Iskreno, zahvalio bih se svim koji su bili uz mene tokom ove četiti godine, a posebno bih se zahvalio onima koji su se distanciraili od mene, a do tada su me tapšali po ramenima. Shvatio sam ko su mi je prijatelji, a ko je prijatelj čisto da me tapše po ramenu.

Republika

Foto: Starsport

Srđan Obradović

Najveća želja mu je da se vrati sudijskom poslu u Superligi Srbije.

- Naravno da nema zakonskih prepreka. Očekujem da me Fudbalski savez vrati i na listu sudija Superlige. Meni to pripada. Istog momenta su me uklonili kada je sud mene osudio na 10 godina, to je van svake pameti. Nekoga ko je svoj život posvetio fudbalu da ga udaljiš deset godina sa terena zbog jednog kaznenog udarca. Kakvi su sve kazneni udarci svirani u svetu i niko nije odgovarao zbog toga. Ne vidim zašto bih ja. Gledao sam kako se sudi kod nas i kakve su sudijske odluke u celom svetu i Evropi u poslednje vreme. Video sam nešto što je mnogo gore nego moje. Ja zaista nisam kriv, tako sam video iz ugla gde sam ja bio - zaključio je Obradović u razgovoru za Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading