KAD KRENE LUDILO MARAKANE: Nekadašnji igrač Zvezde zna kako se stiže do istorijskog PREOKRETA!

Autor:

Sport

17.03.2022

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde večeras na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju ekipu Rendžersa u pokušaju da nadoknade tri gola zaostatka.

KAD KRENE LUDILO MARAKANE: Nekadašnji igrač Zvezde zna kako se stiže do istorijskog PREOKRETA!

Foto: Starsport

Prethodni put kada je Crvena zvezda jurila evropski zaostatak od tri pogotka dogodio se u sezoni 2016/17, kada su se puleni tadašnjeg trenera Vladimira Patrovića Pižona susreli sa više nego negativnim rezultatom u duelu sa praškom Slavijom.

Jedan od aktera tog susreta Marko Balžić i danas se priseća tog susreta i ističe:

- Mi smo se stvarno nadali da možemo da pobedimo. Generalno, 3:0 je veliki rezultat... Ali delovalo nam je da možemo jer smo pre toga imali onaj Tbilisi. Tamo smo izgubili dva razlike, pa smo na Marakani dva puta gubili i na kraju preokrenuli. Zbog toga smo znali da na Marakani protiv Slavije može da bude svašta - priseća se Marko Blažić u razgovoru za "Mozzart Sport". 

Republika

Foto: Starsport

Marko Blažić

 

Pre meča sa praškom ekipom, crveno-beli su u duelu sa najboljom gruzijskom ekipom ostvarili neverovatan rezultat:

- Prošli smo ih iz nemoguće situacije. Otišli smo onda u Prag i niko nije očekivao taj sastav koji je izašao. Pižon je pripremao nešto sasvim drugo, a onda je odjednom dan pre meča sve promenio i prvi put smo zaigrali sa trojicom pozadi. I desilo se to što se desilo... Primali smo golove na naše greške.

I pored ogromnih 0:3 ste verovali u čudo...

- Uprkos svemu nismo bili skeptični pred revanš na Marakani. Znali smo da možemo da pobedimo sa dva ili tri razlike. Da smo makar jurili dva gola iz prvog meča umesto tri... A mogli smo i ta tri da stignemo. Da sam ja imao malo više sreće...

Na 2:0 za Zvezdu, Blažić je imao šansu u 61. minutu kada je njegov volej otišao u golmana Vanjaka. 

- Ni danas ne mogu da objasnim ljudima kako nije ušla. Jeste bio dobar centaršut, ali je bio i nezgodan jer sam bio ispred lopte. Po inerciji nisam mogao da se vratim. Ja sam nju udario čak i dobro, s obzirom koliko sam bio ispred nje. Ali nedovoljno dobro... Već sam ušao napred, a ona mi beži pozadi. Da sam bio samo pola koraka pozadi, to bi bilo 3:0. I onda gori zemlja, gori stadion.

 

 

Interesantno je bilo čuti od nekadašnjeg fudbalera da uporedi tadašnji sastav Slavije, sadanašnjom ekipom Rendžersa, ali i satave crveno-belih iz ta dva perioda:

- Slavija je u tom momentu bila u senci Plzenja i Sparte. Da ne omalovažam Slaviju, ali ovaj Rendžers sada je ipak ozbiljniji tim. Naravno, i Zvezda je danas jača nego tada. Naš tim je tada bio sastavljen manje više od domaćih igrača i bilo je to OK. Ali sada Zvezda ima ozbiljna imena, ugovore, sve najbolje domaće fudbalere, ozbiljne strance... I Deki Stanković ima taj neki pobednički i ludački stav. Sprinta pored aut-linije kao da igra.

Za kraj Blažić je izrekao i očekivanja pred današnji susret:

- Ako Zvezda postigne gol u prvih pola sata, Rendžers će biti fudbalski masakriran. Oni se neće otvoriti, napraviće ozbiljan bunker i pokušavaće na kontru. Ali kad otvoriš ekipu na početku i kad krene to ludilo Marakane... Uz malo sreće, to posle samo ide - zaključio je Marko Blažić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading