OD MURINJA I KLOPA DO MADAGASKARA! Neki od NAJŠOKANTNIJIH fudbalskih rezultata

Autor:

Sport

25.10.2021

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skorašnji porazi Rome i Mančester junajteda, odnosno trenerski ambisi Murinja i Solskjera podsetili su nas na još neke istorijske partije i rezultate.

Republika

Foto: EPA-EFE/LaurenceGriffiths

Jedna od najubedljivijih pobeda Mančester junajteda

U poslednjih nekoliko dana imali smo priliku da gledamo veoma uzbudljive mečeve širom evropskih terena. I dok je neke posebno zaintrigirala loša predstava Rome u Norveškoj, te izuzetno težak poraz od ekipe Bodo Glimta (6:1), ljubitelje engleskog fudbala, posebno Crvenih đavola šokirao je visok poraz Junajteda u najvećem derbiju engleskog fudbala, protiv Liverpula (5:0).

Podsetićemo se još nekih neverovatnih rezultata, zamislite da recimo danas Mančester siti izgubi od Midlzbroa 8:1?

Da li bi na Etihadu letele glave?


Mančester siti danas je jedan od najbogatijih klubova na svetu, ali je pre dolaska arapskih vlasnika bio „na izvol’te“ velikom broju engleskih klubova.

Midlzbro ih je maja 2008. godine savladao sa 8:1, a vodili su 8:0 pre nego što je Brazilac Elano u 90. minutu postigao jedini gol za tadašnji tim Svena Gorana Eriksona.

 

 

Utakmice na Svetskom prvenstvu uvek su bile prilika da najjače svetske selekcije poprave gol razliku protiv „malih“.

Jednu takvu priliku imala je i Jugoslavija koja je pobedila Zair sa 9:0 1974. godine, a Mađarska je tukla Salvador 10:1 1982.
 



 

SVETSKI REKORDI

Svetski rekord kada je u pitanju pobeda sa najvećom razlikom dugo je držao Arbrout koji je 1885. godine pobedio Bon Akord u škotskom Kupu rezultatom 36:0.

Rekord je oboren 2002. godine na Madagaskaru kada je Adema pobedila Emirn rezultatom 149:0.

Rezultat je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, mada treba reći da su svih 149 golova dali fudbaleri Emirna koji su u znak protesta davali autogolove dok su ih protivnici zaprepašćeno gledali.

Ubedljivu pobedu upisala je i Australija u kvalifikacijama za SP 2002. godine kada je savladala Američku Samou sa 31:0.

To je i najubedljivija pobeda u internacionalnom fudbalu do danas, a FIFA je nakon utakmice odlučila da uvede preliminarnu rundu u kvalifikacijama u Okeaniji kako bi se slični rezultati izbegli u budućnosti.


Naravno, pravilo da samo veliki "nakantaju" male nije uvek bio slučaj. To najbolje pamte Brazilski navijači koji su 2014. godine osetili "totalni fudbal" na svojoj koži. Naravno reč je o ubedljivoj pobedi Nemačke nad Kariokama od 7:1. Najteži poraz Brazila svih vremena.

 

 


U skorije vreme valja se podsetiti i ubedljive pobede Bajerna nad Barselonom od 8:2. Pravi potop Barse u režiji bavarske mašinerije.
 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading